Sałatka z kuskusem

Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i fetą to gotowy przepis na szybki, sprawdzony i przede wszystkim pyszny obiad w okresie wakacyjnym. Po prostu palce lizać!



Zobacz także: Sałatka z komosą ryżową w meksykańskim stylu
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 1 szkl. kasza kuskus
- 1,5 szkl. woda wrzątek
- 250 g ciecierzyca ugotowna
- 150 g pomidorki koktajlowe
- 200 g ser feta
- 1 g świeża mięta posiekana
Dressing
- 1/3 szkl. oliwa z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka sól


Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od zalania kaszy kuskus wrzątkiem. Odstaw do napęcznienia.
- Posiekaj świeżą miętę. Następnie podziel na mniejsze kawałki fetę.
- Czas przygotować dressing. W tym celu połącz: oliwę z oliwek, czosnek i sól.
- Teraz połącz ze sobą wszystkie składniki i to wszystko!
- Smacznego!
Komentarze