PrzepisSalsa pomidorowa z nachosami

Salsa pomidorowa z nachosami

Salsa pomidorowa z nachosami
Pyszności
31.12.2019 12:20, aktualizacja: 16.08.2020 14:47

Salsa pomidorowa z nachosami to nasza propozycja na sylwestrową przekąskę w wydaniu fit. Takiej kombinacji nie sposób powiedzieć nie!

W przygotowaniu pysznej salsy pomidorowej pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

Nachosy

  1. 3 łyżki oliwa z oliwek
  2. 1 łyżeczka ostra papryka
  3. 1 łyżeczka mielony kminek
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 3 szt. tortilla pełnoziarnista

Salsa pomidorowa

  1. 2 szt. pomidor czerwony
  2. 2 szt. pomidor żółty
  3. 1-2 szt. ząbki czosnku
  4. 2 szt. jalapeño
  5. 1/2 łyżeczki mielony kmin rzymski
  6. 1/2 szt. limonka sok
  7. 1/2 szkl. świeża kolendra
  8. 1 łyżka sól
  9. 1 łyżeczka cukier

Sposób przygotowania:

1. Podziel tortille pełnoziarniste na mniejsze kawałki.

Obraz

2. Następnie ułóż je na blaszce do pieczenia. Dodaj oliwę z oliwek, ostrą paprykę, mielony kminek i sól. Wstaw do piekarnika na 10-15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

3. W robocie kuchennym połącz: czerwone i żółte pomidory, cebulę, jalapeno, czosnek, kmin rzymski, sól, cukier, sok z limonki i posiekaną kolendrę.

Obraz

4. Przełóż salsę do miski. Dodaj wcześniej przygotowane nachosy i gotowe.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także