Wirtualna Polska

Salsa pomidorowa z nachosami

Salsa pomidorowa z nachosami

Salsa pomidorowa z nachosami to nasza propozycja na sylwestrową przekąskę w wydaniu fit. Takiej kombinacji nie sposób powiedzieć nie!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

W przygotowaniu pysznej salsy pomidorowej pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Zobacz także: Zielony koktajl na przejedzenie

Salsa pomidorowa z nachosami500
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Salsa pomidorowa z nachosami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje g
Salsa pomidorowa
Nachosy
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Podziel tortille pełnoziarniste na mniejsze kawałki.
    Podziel tortille pełnoziarniste na mniejsze kawałki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie ułóż je na blaszce do pieczenia. Dodaj oliwę z oliwek, ostrą paprykę, mielony kminek i sól. Wstaw do piekarnika na 10-15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Następnie ułóż je na blaszce do pieczenia. Dodaj oliwę z oliwek, ostrą paprykę, mielony kminek i sól. Wstaw do piekarnika na 10-15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  3. W robocie kuchennym połącz: czerwone i żółte pomidory, cebulę, jalapeno, czosnek, kmin rzymski, sól, cukier, sok z limonki i posiekaną kolendrę.
    W robocie kuchennym połącz: czerwone i żółte pomidory, cebulę, jalapeno, czosnek, kmin rzymski, sól, cukier, sok z limonki i posiekaną kolendrę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Przełóż salsę do miski. Dodaj wcześniej przygotowane nachosy i gotowe.
    Przełóż salsę do miski. Dodaj wcześniej przygotowane nachosy i gotowe.
  5. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×