Schab duszony w mleku – genialna propozycja obiadowa

Tym razem nasz schab duszony połączyliśmy z mlekiem. I musimy dodać, że efekt końcowy naprawdę nas zachwycił. Po prostu palce lizać!
Zobacz także: Tęczowe szaszłyki z łososia w fitowym wydaniu
Składniki:
Porcje- 1 kg schab wieprzowy
- 1 szt. główka czosnku
- 40 g masło
- 1-2 szt. cebula
- 1,5 szkl. mleko
- 1 szkl. bulion warzywny
- 2-3 szt. liście laurowe
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
Sposób przygotowania:
- Ponacinaj schab w kilku miejscach i umieść w nim ząbki czosnku.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Obsmaż schab z każdej strony na maśle.
- Do garnka z mięsem dodaj bulion warzywny, cebulę i mleko.
- Nie zapomnij dodać również liści laurowych. Na garnku umieść pokrywkę i duś schab przez 1,5 godziny.
- Gotowe mięso podziel na mniejsze kawałki. Powstałą mieszankę w garnku zblenduj, dzięki czemu uzyskasz sos. Smacznego!
Komentarze