in ,

Schab duszony w mleku – genialna propozycja obiadowa

Tym razem nasz schab duszony połączyliśmy z mlekiem. I musimy dodać, że efekt końcowy naprawdę nas zachwycił. Po prostu palce lizać!

Zobacz także: Tęczowe szaszłyki z łososia w fitowym wydaniu

Schab duszony w mleku - genialna propozycja obiadowa
Schab duszony w mleku - genialna propozycja obiadowa
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Ponacinaj schab w kilku miejscach i umieść w nim ząbki czosnku.
    Ponacinaj schab w kilku miejscach i umieść w nim ząbki czosnku.
  2. Dopraw solą i pieprzem.
    Dopraw solą i pieprzem.
  3. Obsmaż schab z każdej strony na maśle.
    Obsmaż schab z każdej strony na maśle.
  4. Do garnka z mięsem dodaj bulion warzywny, cebulę i mleko.
    Do garnka z mięsem dodaj bulion warzywny, cebulę i mleko.
  5. Nie zapomnij dodać również liści laurowych. Na garnku umieść pokrywkę i duś schab przez 1,5 godziny.
    Nie zapomnij dodać również liści laurowych. Na garnku umieść pokrywkę i duś schab przez 1,5 godziny.
  6. Gotowe mięso podziel na mniejsze kawałki. Powstałą mieszankę w garnku zblenduj, dzięki czemu uzyskasz sos. Smacznego!
    Gotowe mięso podziel na mniejsze kawałki. Powstałą mieszankę w garnku zblenduj, dzięki czemu uzyskasz sos. Smacznego!