Schab pieczony z podwójnym nadzieniem

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Farsz czerwony
Farsz zielony
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania czerwonego farszu. W tym celu połącz w robocie kuchennym: suszone pomidory, oliwę z oliwek, suszony rozmaryn, czosnek, pieprz i sól.
  2. Czas na zielony miks. W tym celu zmiksuj w robocie kuchennym: szpinak, fetę, czosnek oraz pieprz.
  3. Ponacinaj schab, jak na zdjęciu poniżej. Następnie polej go olejem roślinnym i dopraw solą oraz pieprzem.
  4. W powstałych kieszonkach umieść naprzemiennie czerwony i zielony farsz.
  5. Przełóż schab do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
Schab pieczony z podwójnym nadzieniem
schab pieczony z podwojnym nadzieniem