PrzepisSchab przekładany pomarańczami i szynką parmeńską

Schab przekładany pomarańczami i szynką parmeńską

Schab przekładany pomarańczami i szynką parmeńską
Pyszności
20.01.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 15:44

Wiemy, że nasi fani uwielbiają dania jednogarnkowe, dlatego przygotowaliśmy kolejną ciekawą propozycję. Tym razem będzie to schab przekładany pomarańczami i szynką parmeńską.

W przygotowaniu tego przepisu pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. pomarańcza
  2. 1 kg schab wieprzowy
  3. 8 szt. szynka parmeńska
  4. 8 szt. ziemniaki
  5. 3 ząbki czosnek
  6. 1 łyżeczka suszony rozmaryn
  7. 2 łyżki oliwa z oliwek
  8. 1 łyżeczka sól
  9. 1/2 łyżeczki pieprz
  10. 3/4 szkl. bulion warzywny

Sposób przygotowania:

1. Podziel pomarańczę na plastry i odstaw na bok.

Obraz

2. Następnie ponacinaj schab. Po czym dopraw solą i pieprzem do smaku.

Obraz

3. W powstałych otworach umieść plastry pomarańczy i szynkę parmeńską.

Obraz

4. W robocie kuchennym podziel ziemniaki na plastry.

Obraz

5. Umieść nafaszerowany schab na środku naczynia żaroodpornego. Dookoła poukładaj ziemniaki.

Obraz

6. Następnie dodaj ząbki czosnku, sól, pieprz i suszony rozmaryn. Nie zapomnij także o oliwie z oliwek oraz bulionie. Wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także