Wirtualna Polska

Schab przekładany pomarańczami i szynką parmeńską

schab przekładany pomarańczami i szynką parmeńską

Wiemy, że nasi fani uwielbiają dania jednogarnkowe, dlatego przygotowaliśmy kolejną ciekawą propozycję. Tym razem będzie to schab przekładany pomarańczami i szynką parmeńską.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

W przygotowaniu tego przepisu pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Zobacz także: Chleb drożdżowy z robota kuchennego

Schab przekładany pomarańczami i szynką parmeńską4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Schab przekładany pomarańczami i szynką parmeńską
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel pomarańczę na plastry i odstaw na bok.
    Podziel pomarańczę na plastry i odstaw na bok.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie ponacinaj schab. Po czym dopraw solą i pieprzem do smaku.
    Następnie ponacinaj schab. Po czym dopraw solą i pieprzem do smaku.
  3. W powstałych otworach umieść plastry pomarańczy i szynkę parmeńską.
    W powstałych otworach umieść plastry pomarańczy i szynkę parmeńską.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. W robocie kuchennym podziel ziemniaki na plastry.
    W robocie kuchennym podziel ziemniaki na plastry.
  5. Umieść nafaszerowany schab na środku naczynia żaroodpornego. Dookoła poukładaj ziemniaki.
    Umieść nafaszerowany schab na środku naczynia żaroodpornego. Dookoła poukładaj ziemniaki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Następnie dodaj ząbki czosnku, sól, pieprz i suszony rozmaryn. Nie zapomnij także o oliwie z oliwek oraz bulionie. Wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Następnie dodaj ząbki czosnku, sól, pieprz i suszony rozmaryn. Nie zapomnij także o oliwie z oliwek oraz bulionie. Wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×