Tym razem przychodzimy do Was z pomysłem na pyszny obiad, który możecie zaserwować swoim bliskim. W roli głównej wystąpi schab wieprzowy, który połączyliśmy z sosem musztardowo-śmietankowym i kaszą.
Składniki:
Porcje- 500 g schab wieprzowy
- 2 szczypty pieprz
- 2 szczypty sól
- 1/2 szt. cebula
- 2 ząbki czosnek
- 200 g śmietanka 30%
- 1,5 łyżki musztarda sarepska
- 400 g kasza
Sposób przygotowania:
- Schab wieprzowy podziel na ok. 2-centymetrowe kawałki. Dopraw solą i pieprzem.
- Przełóż mięso na rozgrzaną patelnię i smaż na każdej ze stron po 4 minuty.
- Na tą samą patelnię wrzuć cebulę i czosnek. Po chwili dodaj śmietankę.
- Jako następny produkt dodaj musztardę i ponownie dopraw do smaku. Na końcu dodaj wcześniej przygotowane kawałki schabu.
- Duś mięso pod przykryciem przez 10 minut.
- Gotowe kawałki schabu możesz podawać m.in. z kaszą.
Schab w sosie musztardowo-śmietankowym z kasząWraz z wtorkiem przychodzimy do Was z pomysłem na pyszny obiadek 😋 Schab w sosie musztardowo-śmietankowym z kaszą stanie się hitem w każdym domu, bo to same pyszności ❤️
Posted by Pyszności on Tuesday, January 9, 2018