Kategorie Dania

Schab wieprzowy zapiekany w sosie śmietanowym

Poniżej znajdziesz przepis na pyszny schab wieprzowy zapiekany w sosie śmietanowym.

Schab wieprzowy zapiekany w sosie śmietanowym.4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Schab wieprzowy zapiekany w sosie śmietanowym.
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Schab wieprzowy pokrój na 8 kawałków. 4 z nich ułóż na dnie naczynia żaroodpornego.
    Schab wieprzowy pokrój na 8 kawałków. 4 z nich ułóż na dnie naczynia żaroodpornego.
  2. Posyp żółtym serem.
    Posyp żółtym serem.
  3. Następnie w naczyniu ułóż pozostałe 4 kawałki schabu.
    Następnie w naczyniu ułóż pozostałe 4 kawałki schabu.
  4. Podsmaż boczek z cebulą.
    Podsmaż boczek z cebulą.
  5. Jeśli chcesz możesz dodać pieczarki.
     Jeśli chcesz możesz dodać pieczarki.
  6. Do mieszanki boczku i cebuli dodaj śmietanę i przyprawy: curry, paprykę w proszku, sól oraz pieprz. Wymieszaj.
    Do mieszanki boczku i cebuli dodaj śmietanę i przyprawy: curry, paprykę w proszku, sól oraz pieprz. Wymieszaj.
  7. Otrzymany sos przelej do naczynia żaroodpornego.
    Otrzymany sos przelej do naczynia żaroodpornego.
  8. Wierzch posyp żółtym serem.
    Wierzch posyp żółtym serem.
  9. Ułóż pokrojony w talarki por.
    Ułóż pokrojony w talarki por.
  10. Piecz w 180 stopniach przez 30 minut.
    Piecz w 180 stopniach przez 30 minut.
  11. Po wyjęciu z piekarnika pokrój na kawałki.
    Po wyjęciu z piekarnika pokrój na kawałki.

Schab podany w taki sposób robi wrażenie! 😍 ☺️

Publiée par Pyszności sur Samedi 17 juin 2017