in ,

Schab z orzechową kruszonką

Tym razem smak naszego schabu wzbogaciliśmy o orzechową kruszonkę, której nie można powiedzieć nie 😀

Schab z kruszonką
Schab z kruszonką
4-6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Farsz

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni połącz cebulę i orzechy włoskie.
    Na patelni połącz cebulę i orzechy włoskie.
  2. Następnie zdejmij ją z palnika i dodaj: suszone figi, natkę pietruszki, skórkę z cytryny oraz bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie zdejmij ją z palnika i dodaj: suszone figi, natkę pietruszki, skórkę z cytryny oraz bułkę tartą.  Dokładnie wymieszaj.
  3. Ponacinaj schab i umieść w nim wcześniej przygotowaną kruszonkę.
    Ponacinaj schab i umieść w nim wcześniej przygotowaną kruszonkę.
  4. Na wierzchu ułóż plastry boczku. Wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Na wierzchu ułóż plastry boczku. Wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Co myślisz?