Schab z orzechową kruszonką

Tym razem smak naszego schabu wzbogaciliśmy o orzechową kruszonkę, której nie można powiedzieć nie ?

Schab z kruszonką4-6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Schab z kruszonką
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Farsz

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni połącz cebulę i orzechy włoskie.
    Na patelni połącz cebulę i orzechy włoskie.
  2. Następnie zdejmij ją z palnika i dodaj: suszone figi, natkę pietruszki, skórkę z cytryny oraz bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie zdejmij ją z palnika i dodaj: suszone figi, natkę pietruszki, skórkę z cytryny oraz bułkę tartą.  Dokładnie wymieszaj.
  3. Ponacinaj schab i umieść w nim wcześniej przygotowaną kruszonkę. Następnie dopraw przy pomocy soli i pieprzu.
    Ponacinaj schab i umieść w nim wcześniej przygotowaną kruszonkę. Następnie dopraw przy pomocy soli i pieprzu.
  4. Na wierzchu ułóż plastry boczku. Wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Na wierzchu ułóż plastry boczku. Wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×