Wirtualna Polska

Schab zapiekany na ziemniakach

schab zapiekany na ziemniakach

Schab zapiekany na ziemniakach to nasz sprawdzony przepis na pyszny obiad dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Zobacz także: Kolorowa warzywna lasagne

 

Schab zapiekany na ziemniakach6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Schab zapiekany na ziemniakach
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Schab
Ziemniaki
Serowa pierzynka
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Podziel schab na 5 plastrów. Następnie połącz mięso z oliwą z oliwek, cebulą granulowaną, suszonym czosnkiem, solą, pieprzem, słodką papryką oraz majerankiem. Dokładnie wymieszaj i odstaw mięso do lodówki na 1-2 godziny.
    Podziel schab na 5 plastrów. Następnie połącz mięso z oliwą z oliwek, cebulą granulowaną, suszonym czosnkiem, solą, pieprzem, słodką papryką oraz majerankiem. Dokładnie wymieszaj i odstaw mięso do lodówki na 1-2 godziny.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W międzyczasie podziel ziemniaki na mniejsze kawałki. Nam w tym zadaniu pomógł robot kuchenny marki Philips.
    W międzyczasie podziel ziemniaki na mniejsze kawałki. Nam w tym zadaniu pomógł robot kuchenny marki Philips.
  3. Przygotowane ziemniaki wymieszaj z oliwą z oliwek, solą, pieprzem oraz majerankiem.
    Przygotowane ziemniaki wymieszaj z oliwą z oliwek, solą, pieprzem oraz majerankiem.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. I na koniec serowa mieszanka. Aby ją przygotować, połącz: żółty ser, jogurt i majonez. Nie zapomnij także o soli i pieprzu.
    I na koniec serowa mieszanka. Aby ją przygotować, połącz: żółty ser, jogurt i majonez. Nie zapomnij także o soli i pieprzu.
  5. Na dnie formy do pieczenia umieść wcześniej przygotowane ziemniaki. Potem ułóż kolejno zamarynowane mięso i serową mieszankę. Gotową zapiekankę wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Na dnie formy do pieczenia umieść wcześniej przygotowane ziemniaki. Potem ułóż kolejno zamarynowane mięso i serową mieszankę. Gotową zapiekankę wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×