Wirtualna Polska

Seleryba

Seleryba

Seleryba to „must have” na tegorocznej Wigilii. Nie tylko świetnie smakuje i jest prosta w przygotowaniu. Dzięki temu, że jest pieczona, jest dużo zdrowsza.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

To jednak nie koniec dobrych wieści. Dzięki temu przepisowi w Twoim domu nie będzie się unosił nieprzyjemny zapach smażonego oleju. Po prostu same korzyści!

Naszą rybę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Ryba po grecku

 

Seleryba8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Seleryba
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. Potnij selera na 3-cm plastry, po czym podziel je na pół.
    Potnij selera na 3-cm plastry, po czym podziel je na pół.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie umieść warzywo w garnku. Dodaj do niego: suszone grzyby, liście laurowe, ziele angielskie, wodę i sól. Gotuj całość przez 20 minut.
    Następnie umieść warzywo w garnku. Dodaj do niego: suszone grzyby, liście laurowe, ziele angielskie, wodę i sól. Gotuj całość przez 20 minut.
  3. Połącz jajka z mąką pełnoziarnistą i dokładnie wymieszaj.
    Połącz jajka z mąką pełnoziarnistą i dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Następnie obtocz każdy kawałek selera w jajkach i mielonych migdałach.
    Następnie obtocz każdy kawałek selera w jajkach i mielonych migdałach.
  5. Po czym piecz w Ovi przez 10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). Smacznego!
    Po czym piecz w Ovi przez 10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×