Serduszkowe ciasto z truskawkami i czekoladą

Jeśli kochasz truskawki i czekoladę, mam dla Ciebie genialny przepis, który pokocha cała Twoja rodzina!

Co więcej, przygotowanie pysznego serduszkowego ciasta nie wymaga skomplikowanych działań i wielu składników! Czego chcieć więcej?

Serduszkowe ciasto z truskawkami i czekoladą8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Serduszkowe ciasto z truskawkami i czekoladą
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje kawałków

Sposób przygotowania:

  1. Do miski, w której znajduje się cukier biały, dodaj 2 łyżki skrobi kukurydzianej. Dobrze wymieszaj.
    Do miski, w której znajduje się cukier biały, dodaj 2 łyżki skrobi kukurydzianej. Dobrze wymieszaj.
  2. Powstałą mieszankę połącz z pokrojonymi w ćwiartki truskawkami. Dodaj sok z cytryny i ponownie dokładnie wymieszaj.
    Powstałą mieszankę połącz z pokrojonymi w ćwiartki truskawkami. Dodaj sok z cytryny i ponownie dokładnie wymieszaj.
  3. W formie do pieczenia umieść jeden arkusz ciasta kruchego. Następnie posyp je gorzką czekoladą, wcześniej pokrojoną w drobne paseczki.
    W formie do pieczenia umieść jeden arkusz ciasta kruchego. Następnie posyp je gorzką czekoladą, wcześniej pokrojoną w drobne paseczki.
  4. Na czekoladzie umieść truskawki, które wcześniej połączyłaś z cukrem i sokiem z cytryny.
    Na czekoladzie umieść truskawki, które wcześniej połączyłaś z cukrem i sokiem z cytryny.
  5. Z drugiego arkusza ciasta kruchego wykrój serduszka.
    Z drugiego arkusza ciasta kruchego wykrój serduszka.
  6. Następnie przełóż arkusz do formy, przykrywając truskawki i czekoladę.
    Następnie przełóż arkusz do formy, przykrywając truskawki i czekoladę.
  7. Posmaruj delikatnie ciasto mlekiem i włóż je do piekarnika na 30 minut. Piekarnik powinien być nagrzany do 180°C.
    Posmaruj delikatnie ciasto mlekiem i włóż je do piekarnika na 30 minut. Piekarnik powinien być nagrzany do 180°C.
  8. Przed podaniem każdy kawałek ciasta możesz udekorować za pomocą cukru pudru. I gotowe!
    Przed podaniem każdy kawałek ciasta możesz udekorować za pomocą cukru pudru. I gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×