PrzepisSerduszkowe pankejki z owocami i orzechami

Serduszkowe pankejki z owocami i orzechami

Serduszkowe pankejki z owocami i orzechami
Pyszności
18.06.2020 12:00, aktualizacja: 21.06.2020 09:16

Serduszkowe pankejki z owocami i orzechami tym razem przygotowaliśmy w piekarniku. I był to strzał w 10, o czym za chwilę sama się przekonasz 😍

Składniki:

  1. 2 szkl. mąka
  2. 2 szt. jajka
  3. orzechy włoskie
  4. migdały w platkach
  5. 3 łyżki cukier
  6. 500 ml maślanka
  7. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  8. 1/3 szkl. olej
  9. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  10. 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
  11. borówki
  12. maliny

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia suchych składników: mąki, cukru, proszku do pieczenia i sody oczyszczonej.

Obraz

2. W osobnej misce zmiksuj jajka, maślankę, olej i ekstrakt waniliowy.

Obraz

3. Teraz zacznij dodawać stopniowo suche składniki.

Obraz

4. Przełóż mieszankę do formy. Dodaj owoce i orzechy.

Obraz

5. Piecz pankejki ok. 18 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także