Serduszkowe pankejki z owocami i orzechami

Serduszkowe pankejki z owocami i orzechami tym razem przygotowaliśmy w piekarniku. I był to strzał w 10, o czym za chwilę sama się przekonasz 😍
Zobacz także: Placuszki twarogowe
Składniki:
Porcje- 2 szkl. mąka
- 2 szt. jajka
- 3 łyżki cukier
- 500 ml maślanka
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
- 1/3 szkl. olej
- 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
- borówki
- maliny
- orzechy włoskie
- migdały w platkach
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od połączenia suchych składników: mąki, cukru, proszku do pieczenia i sody oczyszczonej.
- W osobnej misce zmiksuj jajka, maślankę, olej i ekstrakt waniliowy.
- Teraz zacznij dodawać stopniowo suche składniki.
- Przełóż mieszankę do formy. Dodaj owoce i orzechy.
- Piecz pankejki ok. 18 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze