Serduszkowe rafaello

Dziś mamy dla Was coś specjalnego – pyszny deser, który zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Obok tego ciasta nie da się przejść obojętnie 🙂
Składniki:
Porcje- 1 szt. biszkopt
- 18 szt. rafaello
- 600 ml śmietanka 30%
- 5 łyżek mleko kokosowe
- 50 g cukier puder
- 27 g śmietan-fix
- 80 g wiórki kokosowe
Sposób przygotowania:
- Przygotuj i upiecz biszkopt. Następnie odstaw do ostygnięcia.
- Umieść w miseczce 18 sztuk rafaello i rozdrobnij je (jak na zdjęciu poniżej).
- W mikserze ubij śmietankę kremówkę. Następnie dodawaj stopniowo mleko kokosowe, cukier puder i śmietan-fix.
- Na samym końcu dodaj wiórki kokosowe i przygotowane wcześniej rafaello.
- Podziel biszkopt na pół. Górną część podziel na małe kawałki.
- W misce połącz ze sobą pokruszony biszkopt i wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszaj.
- Na biszkopcie rozprowadź przygotowaną wcześniej masę. Posyp mieszanką z biszkoptu i kokosu.
- I pyszny deser jest już gotowy!
Komentarze