Serduszkowe rafaello

Dziś mamy dla Was coś specjalnego – pyszny deser, który zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Obok tego ciasta nie da się przejść obojętnie 🙂

Serduszkowe rafaello8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Serduszkowe rafaello
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj i upiecz biszkopt. Następnie odstaw do ostygnięcia.
    Przygotuj i upiecz biszkopt. Następnie odstaw do ostygnięcia.
  2. Umieść w miseczce 18 sztuk rafaello i rozdrobnij je (jak na zdjęciu poniżej).
    Umieść w miseczce 18 sztuk rafaello i rozdrobnij je (jak na zdjęciu poniżej).
  3. W mikserze ubij śmietankę kremówkę. Następnie dodawaj stopniowo mleko kokosowe, cukier puder i śmietan-fix.
    W mikserze ubij śmietankę kremówkę. Następnie dodawaj stopniowo mleko kokosowe, cukier puder i śmietan-fix.
  4. Na samym końcu dodaj wiórki kokosowe i przygotowane wcześniej rafaello.
    Na samym końcu dodaj wiórki kokosowe i przygotowane wcześniej rafaello.
  5. Podziel biszkopt na pół. Górną część podziel na małe kawałki.
    Podziel biszkopt na pół. Górną część podziel na małe kawałki.
  6. W misce połącz ze sobą pokruszony biszkopt i wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą pokruszony biszkopt i wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszaj.
  7. Na biszkopcie rozprowadź przygotowaną wcześniej masę. Posyp mieszanką z biszkoptu i kokosu.
    Na biszkopcie rozprowadź przygotowaną wcześniej masę. Posyp mieszanką z biszkoptu i kokosu.
  8. I pyszny deser jest już gotowy!
    I pyszny deser jest już gotowy!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×