PrzepisDeserySerduszkowe rafaello

Serduszkowe rafaello

Serduszkowe rafaello
Pyszności
05.12.2017 17:00, aktualizacja: 06.12.2017 08:03

Dziś mamy dla Was coś specjalnego - pyszny deser, który zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Obok tego ciasta nie da się przejść obojętnie :)

Składniki:

  1. 1 szt. biszkopt
  2. 18 szt. rafaello
  3. 600 ml śmietanka 30%
  4. 5 łyżek mleko kokosowe
  5. 50 g cukier puder
  6. 27 g śmietan-fix
  7. 80 g wiórki kokosowe
Sposób przygotowania:

1. Przygotuj i upiecz biszkopt. Następnie odstaw do ostygnięcia.

Obraz

2. Umieść w miseczce 18 sztuk rafaello i rozdrobnij je (jak na zdjęciu poniżej).

Obraz

3. W mikserze ubij śmietankę kremówkę. Następnie dodawaj stopniowo mleko kokosowe, cukier puder i śmietan-fix.

Obraz

4. Na samym końcu dodaj wiórki kokosowe i przygotowane wcześniej rafaello.

Obraz

5. Podziel biszkopt na pół. Górną część podziel na małe kawałki.

Obraz

6. W misce połącz ze sobą pokruszony biszkopt i wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

7. Na biszkopcie rozprowadź przygotowaną wcześniej masę. Posyp mieszanką z biszkoptu i kokosu.

Obraz

8. I pyszny deser jest już gotowy!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także