Sernik creme brulee

Porcje
12
Porcje
12
Składniki
Spód
Reszta składników
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu połącz rozdrobnione herbatniki, roztopione masło oraz cukier. Przełóż do formy i uformuj spód przy pomocy szklanki.
  2. Teraz zajmij się przygotowaniem masy serowej. Przy użyciu miksera połącz ser, cukier, ekstrakt waniliowy, jajka oraz żółtka.
  3. Jako kolejne składniki dodaj: mąkę, proszek do pieczenia i śmietankę 18%.
  4. Spód formy zabezpiecz przy pomocy folii aluminiowej i wstaw do większego naczynia żaroodpornego. W środku formy umieść masę serową. A dookoła rozprowadź wodę. Piecz przez 1,5 godziny (temp. 160 stopni Celsjusza). Pozostaw w wyłączonym piekarniku przez godzinę. Po czym umieść na całą noc w lodówce.
  5. Przed podaniem posyp cukrem i użyj palnika. Smacznego!