sernik czekoladowy
Kategorie PrzepisySłodkości

Sernik czekoladowy z masłem orzechowym

Sernik czekoladowy to jedno z naszych ulubionych ciast. Tym razem postanowiliśmy jednak zaszaleć i połączyć go z masłem orzechowym. I wyszła nam idealna kombinacja smaków!

Zobacz także: Pyszne ciasto z nutellą idealne na niedzielę

Czekoladowy sernik z masłem orzechowym12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Czekoladowy sernik z masłem orzechowym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
I warstwa
II warstwa
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. W dużej misce przy pomocy miksera połącz miękkie masło i cukier. Jako kolejne składniki dodaj stopniowo jajka i mleko.
    W dużej misce przy pomocy miksera połącz miękkie masło i cukier. Jako kolejne składniki dodaj stopniowo jajka i mleko.
  2. Czas na suche składniki. Zacznij od przesianej mąki, po czym dodaj kakao, proszek do pieczenia i sól. Na samym końcu dodaj przestudzoną kawę.
    Czas na suche składniki. Zacznij od przesianej mąki, po czym dodaj kakao, proszek do pieczenia i sól. Na samym końcu dodaj przestudzoną kawę.
  3. Aby przygotować mieszankę z masłem orzechowym, połącz ze sobą: serek śmietankowy, jajko i cukier puder.
    Aby przygotować mieszankę z masłem orzechowym, połącz ze sobą: serek śmietankowy, jajko i cukier puder.
  4. Następnie dodaj skrobię kukurydzianą i masło orzechowe. Połącz dokładnie wszystkie składniki.
    Następnie dodaj skrobię kukurydzianą i masło orzechowe. Połącz dokładnie wszystkie składniki.
  5. W formie do pieczenia umieść pierwszą część czekoladowej mieszanki. Następnie rozprowadź w formie miks orzechowy. Na wierzchu rozprowadź drugą część czekoladowej mieszanki.
    W formie do pieczenia umieść pierwszą część czekoladowej mieszanki. Następnie rozprowadź w formie miks orzechowy. Na wierzchu rozprowadź drugą część czekoladowej mieszanki.
  6. Wstaw ciasto do piekarnika na 55 minut (temp. 175 stopni Celsjusza). Po 30 minutach przykryj ciasto folią aluminiową i kontynuuj proces pieczenia. Ostudzone ciasto polej polewą czekoladową i posyp orzechami. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
    Wstaw ciasto do piekarnika na 55 minut (temp. 175 stopni Celsjusza). Po 30 minutach przykryj ciasto folią aluminiową i kontynuuj proces pieczenia. Ostudzone ciasto polej polewą czekoladową i posyp orzechami. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
  7. Smacznego!
    Smacznego!
Czekoladowy sernik z masłem orzechowym

Doszliśmy do wniosku, że sernik czekoladowy to za mało, dlatego dodaliśmy do niego masło orzechwe ❤️👌PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/266825

Publiée par Słodkości sur Mercredi 23 octobre 2019