Wirtualna Polska

Sernik czekoladowy z masłem orzechowym

sernik czekoladowy

Sernik czekoladowy to jedno z naszych ulubionych ciast. Tym razem postanowiliśmy jednak zaszaleć i połączyć go z masłem orzechowym. I wyszła nam idealna kombinacja smaków!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Pyszne ciasto z nutellą idealne na niedzielę

Czekoladowy sernik z masłem orzechowym12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Czekoladowy sernik z masłem orzechowym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
I warstwa
II warstwa
Pozostałe składniki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. W dużej misce przy pomocy miksera połącz miękkie masło i cukier. Jako kolejne składniki dodaj stopniowo jajka i mleko.
    W dużej misce przy pomocy miksera połącz miękkie masło i cukier. Jako kolejne składniki dodaj stopniowo jajka i mleko.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Czas na suche składniki. Zacznij od przesianej mąki, po czym dodaj kakao, proszek do pieczenia i sól. Na samym końcu dodaj przestudzoną kawę.
    Czas na suche składniki. Zacznij od przesianej mąki, po czym dodaj kakao, proszek do pieczenia i sól. Na samym końcu dodaj przestudzoną kawę.
  3. Aby przygotować mieszankę z masłem orzechowym, połącz ze sobą: serek śmietankowy, jajko i cukier puder.
    Aby przygotować mieszankę z masłem orzechowym, połącz ze sobą: serek śmietankowy, jajko i cukier puder.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Następnie dodaj skrobię kukurydzianą i masło orzechowe. Połącz dokładnie wszystkie składniki.
    Następnie dodaj skrobię kukurydzianą i masło orzechowe. Połącz dokładnie wszystkie składniki.
  5. W formie do pieczenia umieść pierwszą część czekoladowej mieszanki. Następnie rozprowadź w formie miks orzechowy. Na wierzchu rozprowadź drugą część czekoladowej mieszanki.
    W formie do pieczenia umieść pierwszą część czekoladowej mieszanki. Następnie rozprowadź w formie miks orzechowy. Na wierzchu rozprowadź drugą część czekoladowej mieszanki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Wstaw ciasto do piekarnika na 55 minut (temp. 175 stopni Celsjusza). Po 30 minutach przykryj ciasto folią aluminiową i kontynuuj proces pieczenia. Ostudzone ciasto polej polewą czekoladową i posyp orzechami. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
    Wstaw ciasto do piekarnika na 55 minut (temp. 175 stopni Celsjusza). Po 30 minutach przykryj ciasto folią aluminiową i kontynuuj proces pieczenia. Ostudzone ciasto polej polewą czekoladową i posyp orzechami. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
  7. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×