Sernik jogurtowy z owocami leśnymi

Porcje
8
Porcje
8
Składniki
Spód
Warstwa biała i różowa
Warstwa owocowa
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od zblendowania orzechów i ciastek.
  2. Następnie połącz powstałą mieszankę z roztopionym masłem, po czym przełóż do formy i wstaw do lodówki.
  3. Czas przygotować jogurtowy miks. W tym celu użyj blendera i połącz w nim zimną i gorącą wodę oraz żelatynę deserową.
  4. Po chwili dodaj do urządzenia jogurt oraz miód. Połowę mieszanki przelej przez sitko na przygotowany wcześniej spód. Ponownie wstaw formę do lodówki.
  5. Do pozostałej mieszanki z blendera dodaj maliny i zblenduj. Odstaw mieszankę na bok.
  6. Teraz przygotuj warstwę z owoców leśnych. W tym celu połącz w garnku na palniku owoce, cukier i wodę.
  7. Mieszankę przełóż do blendera i połącz z tężejącą żelatyną oraz sokiem z cytryny. Następnie przełóż do formy do pieczenia i wstaw do lodówki.
  8. Po godzinie dodaj ostatnią warstwę i ponownie wstaw do lodówki. Tym razem na 3-4 godziny.
  9. Gotowy deser udekoruj świeżymi owocami. Smacznego!