W misce dobrze wymieszaj ze sobą zmielone ciasta owsiane i roztopione masło. Następnie przełóż uzyskaną masę do okrągłej blaszki i wygładź ją z wierzchu. Włóż blaszkę do lodówki na 30 minut.
Rozgrzej garnek, a następnie wlej do niego tonik i dodaj do niego cukier puder. Cały czas mieszaj. Kiedy cukier się rozpuści, dodaj żelatynę i mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Następnie zdejmij garnek z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
W misce dokładnie wymieszaj ze sobą serek śmietankowy i bitą śmietanę. Następnie dodaj sok z limonki, skórkę z limonki i ostudzoną zawartość garnek. Dokładnie wszystko rozmieszaj.
Uzyskaną masę przełóż na spód znajdujący się w blaszce. Wygładź wierzch masy i umieść blaszkę w lodówce na minimum 4 godziny.
Po 4 godzinach wyjmij sernik z lodówki i ozdób go plastrami limonki.