PrzepisFitSernik na zimno z orzechów

Sernik na zimno z orzechów

Sernik na zimno z orzechów
Pyszności
09.04.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 16:18

Sernik na zimno w dwóch kolorach i na spodzie z orzechów to nasza najnowsza kombinacja deserowa. Nie dość, że świetnie się prezentuje i cudownie smakuje, to jeszcze jest w 100% fitowy ❤️

Cały sernik przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Masa orzechowa

  1. 400 g orzechy nerkowca
  2. 1 szt. pomarańcza
  3. 1/2 szkl. miód
  4. 1/2 szkl. olej kokosowy
  5. 1 szczypta sól

Warstwa z borówek

  1. 350 g borówka amerykańska
  2. 1/3 szkl. miód
  3. 1,5 łyżeczki agar agar

Spód

  1. 200 g orzechy włoskie
  2. 200 g daktyle suszone

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu na sernik. W tym celu zblenduj orzechy włoskie i daktyle suszone. Przełóż na spód formy i wstaw do lodówki do schłodzenia.

Obraz

2. Czas na pierwszą warstwę. Zmiksuj ze sobą: orzechy nerkowca, olej kokosowy, miód, pomarańczę oraz sól.

Obraz

3. Powstałą mieszankę przełóż do formy i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.

Obraz

4. Ponownie użyj blendera. Tym razem połącz borówki amerykańskie i miód.

Obraz

5. Następnie przelej do garnka i podgrzej wraz z agarem. Mieszankę rozprowadź w formie do pieczenia i wstaw do lodówki na 3 godziny lub do zamrażarki na godzinę.

Obraz

6. Gotowe ciasto możesz udekorować borówkami i orzechami nerkowca. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także