Sernik na zimno z orzechów

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Masa orzechowa
Warstwa z borówek
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu na sernik. W tym celu zblenduj orzechy włoskie i daktyle suszone. Przełóż na spód formy i wstaw do lodówki do schłodzenia.
  2. Czas na pierwszą warstwę. Zmiksuj ze sobą: orzechy nerkowca, olej kokosowy, miód, pomarańczę oraz sól.
  3. Powstałą mieszankę przełóż do formy i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
  4. Ponownie użyj blendera. Tym razem połącz borówki amerykańskie i miód.
  5. Następnie przelej do garnka i podgrzej wraz z agarem. Mieszankę rozprowadź w formie do pieczenia i wstaw do lodówki na 3 godziny lub do zamrażarki na godzinę.
  6. Gotowe ciasto możesz udekorować borówkami i orzechami nerkowca. Smacznego!
Sernik na zimno z orzechów
Sernik na zimno z orzechów

Oto błyskawiczny przepis na cudowny wegański świąteczny sernik bez sera i bez pieczenia 😍 To Wasz Czas na wspólne odkrywanie świątecznych pyszności 🐣 P.S. Deser w całości przygotujecie w blenderze 👍SPRZĘT ➡️ Blender próżniowy marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/3a3MEv5PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/293531

Posted by Pyszności on Monday, March 23, 2020