Sernik malinowy z czekoladą w formie mini kostek

Poniżej znajdziesz przepis na przyrządzenie sernika malinowego z czekoladą w formie mini kostek.



Składniki:
Porcje kostki- 1 tabliczka czekolada gorzka
- 250 g serek śmietankowy
- 2 łyżki śmietana
- 1/3 szklanki cukier puder
- 1 łyżka likier malinowy
- 20 szt. maliny
- 1 łyżka olej kokosowy
Sposób przygotowania:
- Nasmaruj każdą dziurkę w foremce do kostek lodu czekoladą wymieszaną z olejem kokosowym. Włóż do zamrażarki na 15 minut.
- Za pomocą miksera ubij serek śmietankowy wraz ze śmietaną. Następnie cały czas miksując, dodawaj cukier puder oraz likier malinowy. Kiedy mieszanka będzie miała jednolitą konsystencję, wyłącz mikser.
- Przygotowaną mieszankę nałóż do foremki na kostki lodu.
- Następnie do każdej z nich włóż po 1 malinie. Na koniec polej wierzch mieszanką czekolady i oleju kokosowego. Włóż do zamrażarki na 45 minut.
- Po 45 minutach wyjmij foremkę z zamrażarki. Przełóż kostki na talerz.
Komentarze