Sernik z borówkami i dżemem

Porcje
8-9
Porcje
8-9
Składniki
Spód z herbatników
Masa serowa
Pozostałe składniki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Sposób przygotowania
  1. Przy pomocy blendera rozkrusz kakaowe herbatniki. Następnie połącz z roztopionym masłem i przełóż do formy do pieczenia, tworząc spód sernika.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W dużej misce zmiksuj jogurt grecki, serek śmietankowy i serek mascarpone.
  3. Jako kolejne składniki dodaj stopniowo: cukier, ekstrakt waniliowy, jajka i mąkę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia. Na wierzchu rozprowadź borówki i zrób kleksy przy pomocy dżemu borówkowego. Ciasto wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska