Sernik z brzoskwiniami w wersji fit

Sernik z brzoskwiniami w takim wydaniu skradnie serce największemu twardzielowi. Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia ? Dlatego tego przepisu po prostu nie możesz przegapić ?



Zobacz także: Fitowy sernik na zimno z awokado
Składniki:
Porcje- 500 g twaróg półtłusty
- 2 szt. jajka
- 2 szt. brzoskwinie żółte
- 30 g odżywka białkowa opcjonalnie
- 2 łyżki erytrytol
- orzechy arachidowe do obsypania foremki
- masło do posmarowania formy
Sposób przygotowania:
- Podziel brzoskwinie na pół i usuń pestkę. Następnie użyj blendera.
- W misce połącz ze sobą ser oraz jajka.
- Jako kolejne składniki dodaj erytrytol i odżywkę białkową. Po zmiksowaniu dorzuć do mieszanki wcześniej przygotowane brzoskwinie. Wymieszaj delikatnie.
- Na dnie formy rozprowadź cienką warstwę masła. Po czym dodaj orzechy arachidowe, dzięki czemu unikniesz przywarcia ciasta do formy.
- Przelej mieszankę do formy. Wstaw do piekarnika na godzinę (180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze