Kategorie Słodkości

Pyszny sernik z czekoladą i wiórkami kokosowymi

Uwielbiam serniki w każdej postaci i mogłabym jeść je na okrągło. Jeśli również jesteś ich miłośnikiem, nie możesz przegapić dzisiejszego artykułu.

Znajdziesz w nim przepis na pyszny sernik, który możesz udekorować na wiele sposobów. To jak będzie prezentował się finalnie, zależy wyłącznie od Ciebie.

Pyszny i nieskomplikowany sernik z czekoladą i wiórkami kokosowymi8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszny i nieskomplikowany sernik z czekoladą i wiórkami kokosowymi
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do pokruszonych herbatników dodaj połowę roztopionego masła i wymieszaj. Z powstałej mieszanki stwórz podstawę przyszłego sernika. Kiedy będziesz przygotowywać masę sernikową, wstaw formę z herbatnikami do zamrażarki.
    Do pokruszonych herbatników dodaj połowę roztopionego masła i wymieszaj. Z powstałej mieszanki stwórz podstawę przyszłego sernika. Kiedy będziesz przygotowywać masę sernikową, wstaw formę z herbatnikami do zamrażarki.
  2. Przy pomocy miksera ubij ze sobą jajka, cukier puder oraz cukier waniliowy. Następnie dodaj do powstałej masy mąkę ziemniaczaną, twaróg sernikowy, skórkę z cytryny, roztopione masło oraz sok z cytryny. Wszystko dobrze wymieszaj, używając do tego celu trzepaczki kuchennej.
    Przy pomocy miksera ubij ze sobą jajka, cukier puder oraz cukier waniliowy. Następnie dodaj do powstałej masy mąkę ziemniaczaną, twaróg sernikowy, skórkę z cytryny, roztopione masło oraz sok z cytryny. Wszystko dobrze wymieszaj, używając do tego celu trzepaczki kuchennej.
  3. Gotową masę przelej do formy i piecz w piekarniku (160 stopni C) przez 40 minut. Po tym czasie nie wyciągamy sernika z piekarnika. Uchylamy jedynie drzwiczki urządzenia i zostawiamy nasz wypiek na minimum godzinę.
    Gotową masę przelej do formy i piecz w piekarniku (160 stopni C) przez 40 minut. Po tym czasie nie wyciągamy sernika z piekarnika. Uchylamy jedynie drzwiczki urządzenia i zostawiamy nasz wypiek na minimum godzinę.
  4. Kiedy sernik będzie już gotowy, wkładamy go do lodówki na godzinę. Następnie możemy zabrać się za dekorację ciasta.
    Kiedy sernik będzie już gotowy, wkładamy go do lodówki na godzinę. Następnie możemy zabrać się za dekorację ciasta.
  5. My wykorzystaliśmy polewę czekoladową własnej roboty i wiórka kokosowe. Możliwości jest oczywiście znacznie więcej. To od Ciebie zależy, jak ostatecznie będzie prezentował się Twój sernik. Smacznego!
    My wykorzystaliśmy polewę czekoladową własnej roboty i wiórka kokosowe. Możliwości jest oczywiście znacznie więcej. To od Ciebie zależy, jak ostatecznie będzie prezentował się Twój sernik. Smacznego!

Nie ma nic lepszego niż pyszny sernik w niedzielne popołudnie! 😀 Oto nasza propozycja na jego przyrządzenie 🙂

Opublikowany przez Pyszności Niedziela, 23 lipca 2017
205533