Sernik z jabłkami

Porcje
10
Porcje
10
Składniki
Spód na ciasto
Masa sernikowa
Jabłkowy miks
Kruszonka
Sposób przygotowania
  1. Przepis rozpocznij od przygotowania spodu ciasta. W tym celu połącz ze sobą: mąkę, masło, cukier brązowy, sól i cynamon. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj.
  2. Przy pomocy miksera stwórz masę sernikową, na którą składać będzie się: serek śmietankowy, cukier puder (dodawany stopniowo), jajka (dodawane stopniowo) oraz ekstrakt waniliowy.
  3. W osobnej misce wymieszaj ze sobą jabłka, cukier oraz cynamon.
  4. W końcu przyszedł czas na kruszonkę z płatków owsianych. Aby ją stworzyć wystarczy, że połączysz ze sobą: mąkę, cukier brązowy, płatki owsiane, cukier, cynamon i masło.
  5. Na spodzie formy utwórz spód ciasta.
  6. Następnie stwórz warstwę z wcześniej przygotowanej masy i jabłek.
  7. Na wierzchu ciasta ułóż warstwę z płatkami owsianymi. Ciasto włóż do rozgrzanego piekarnika (175°Celsjusza) na 40 minut.
  8. Gotowe ciasto polej karmelem i to wszystko. Smacznego!