Wirtualna Polska

Malinowy sernik z kruszonką z czekoladowym akcentem

sernik z kruszonką

Sernik z kruszonką to jeden z naszych ulubionych wypieków. A kiedy można połączyć go z pysznymi owocami, to już prawdziwa magia!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Czekolada z dodatkami – czyli przepis na ciekawy miks

Malinowy sernik z kruszonką12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Malinowy sernik z kruszonką
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Spód i kruszonka
Masa sernikowa
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od przygotowania spodu na sernik i kruszonkę. W Tym celu połącz ze sobą: mąkę, cukier, kakao, cukier brązowy, proszek do pieczenia oraz sól.
    Zacznij od przygotowania spodu na sernik i kruszonkę. W Tym celu połącz ze sobą: mąkę, cukier, kakao, cukier brązowy, proszek do pieczenia oraz sól.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Jako kolejne składniki dodaj: masło, jajka oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
    Jako kolejne składniki dodaj: masło, jajka oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
  3. Odłóż 2 szkl. kruszonki na bok. Z reszty uformuj spód ciasta.
    Odłóż 2 szkl. kruszonki na bok. Z reszty uformuj spód ciasta.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. W kolejnej misce przygotuj mieszankę z serem. Przy pomocy miksera połącz: ser, skrobię kukurydzianą, cukier puder oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
    W kolejnej misce przygotuj mieszankę z serem. Przy pomocy miksera połącz: ser, skrobię kukurydzianą, cukier puder oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
  5. Przełóż połowę mieszanki serowej na spód ciasta. Następnie ułóż maliny i dodaj pozostałą część masy. Na wierzchu umieść kruszonkę.
    Przełóż połowę mieszanki serowej na spód ciasta. Następnie ułóż maliny i dodaj pozostałą część masy. Na wierzchu umieść kruszonkę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Sernik piecz przez godzinę (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Sernik piecz przez godzinę (temp. 180 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×