in ,

Malinowy sernik z kruszonką z czekoladowym akcentem

Sernik z kruszonką to jeden z naszych ulubionych wypieków. A kiedy można połączyć go z pysznymi owocami, to już prawdziwa magia!

Ciasto z kiwi bez pieczenia zrobi furorę w Twoim domu
Ciasto z kiwi bez pieczenia zrobi furorę w Twoim domu

Za oknem prawdziwa sauna, dlatego przychodzę z pomysłe...

Zobacz także: Czekolada z dodatkami – czyli przepis na ciekawy miks

Malinowy sernik z kruszonką
Malinowy sernik z kruszonką
12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Spód i kruszonka
Masa sernikowa

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od przygotowania spodu na sernik i kruszonkę. W Tym celu połącz ze sobą: mąkę, cukier, kakao, cukier brązowy, proszek do pieczenia oraz sól.
    Zacznij od przygotowania spodu na sernik i kruszonkę. W Tym celu połącz ze sobą: mąkę, cukier, kakao, cukier brązowy, proszek do pieczenia oraz sól.
  2. Jako kolejne składniki dodaj: masło, jajka oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
    Jako kolejne składniki dodaj: masło, jajka oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
  3. Odłóż 2 szkl. kruszonki na bok. Z reszty uformuj spód ciasta.
    Odłóż 2 szkl. kruszonki na bok. Z reszty uformuj spód ciasta.
  4. W kolejnej misce przygotuj mieszankę z serem. Przy pomocy miksera połącz: ser, skrobię kukurydzianą, cukier puder oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
    W kolejnej misce przygotuj mieszankę z serem. Przy pomocy miksera połącz: ser, skrobię kukurydzianą, cukier puder oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
  5. Przełóż połowę mieszanki serowej na spód ciasta. Następnie ułóż maliny i dodaj pozostałą część masy. Na wierzchu umieść kruszonkę.
    Przełóż połowę mieszanki serowej na spód ciasta. Następnie ułóż maliny i dodaj pozostałą część masy. Na wierzchu umieść kruszonkę.
  6. Sernik piecz przez godzinę (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Sernik piecz przez godzinę (temp. 180 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!