Malinowy sernik z kruszonką z czekoladowym akcentem

sernik z kruszonką

Sernik z kruszonką to jeden z naszych ulubionych wypieków. A kiedy można połączyć go z pysznymi owocami, to już prawdziwa magia!

Zobacz także: Czekolada z dodatkami – czyli przepis na ciekawy miks

Malinowy sernik z kruszonką12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Malinowy sernik z kruszonką
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Spód i kruszonka
Masa sernikowa

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od przygotowania spodu na sernik i kruszonkę. W Tym celu połącz ze sobą: mąkę, cukier, kakao, cukier brązowy, proszek do pieczenia oraz sól.
    Zacznij od przygotowania spodu na sernik i kruszonkę. W Tym celu połącz ze sobą: mąkę, cukier, kakao, cukier brązowy, proszek do pieczenia oraz sól.
  2. Jako kolejne składniki dodaj: masło, jajka oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
    Jako kolejne składniki dodaj: masło, jajka oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
  3. Odłóż 2 szkl. kruszonki na bok. Z reszty uformuj spód ciasta.
    Odłóż 2 szkl. kruszonki na bok. Z reszty uformuj spód ciasta.
  4. W kolejnej misce przygotuj mieszankę z serem. Przy pomocy miksera połącz: ser, skrobię kukurydzianą, cukier puder oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
    W kolejnej misce przygotuj mieszankę z serem. Przy pomocy miksera połącz: ser, skrobię kukurydzianą, cukier puder oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
  5. Przełóż połowę mieszanki serowej na spód ciasta. Następnie ułóż maliny i dodaj pozostałą część masy. Na wierzchu umieść kruszonkę.
    Przełóż połowę mieszanki serowej na spód ciasta. Następnie ułóż maliny i dodaj pozostałą część masy. Na wierzchu umieść kruszonkę.
  6. Sernik piecz przez godzinę (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Sernik piecz przez godzinę (temp. 180 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×