PrzepisMalinowy sernik z kruszonką z czekoladowym akcentem

Malinowy sernik z kruszonką z czekoladowym akcentem

Malinowy sernik z kruszonką z czekoladowym akcentem
Pyszności
07.06.2019 12:00, aktualizacja: 30.10.2019 15:48

Sernik z kruszonką to jeden z naszych ulubionych wypieków. A kiedy można połączyć go z pysznymi owocami, to już prawdziwa magia!

Składniki:

Spód i kruszonka

  1. 3 szkl. mąka przesiana
  2. 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  3. 1/3 szkl. kakao
  4. 1/3 szkl. cukier brązowy
  5. 1/3 szkl. cukier biały
  6. 1 szczypta sól
  7. 190 g masło miękkie
  8. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  9. 2 szt. jajka

Masa sernikowa

  1. 2 łyżki skrobia kukurydziana
  2. 1/3 szkl. cukier puder
  3. 1 opakowanie maliny
  4. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  5. 500 g ser z wiaderka do serników

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od przygotowania spodu na sernik i kruszonkę. W Tym celu połącz ze sobą: mąkę, cukier, kakao, cukier brązowy, proszek do pieczenia oraz sól.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: masło, jajka oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Odłóż 2 szkl. kruszonki na bok. Z reszty uformuj spód ciasta.

Obraz

4. W kolejnej misce przygotuj mieszankę z serem. Przy pomocy miksera połącz: ser, skrobię kukurydzianą, cukier puder oraz ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

5. Przełóż połowę mieszanki serowej na spód ciasta. Następnie ułóż maliny i dodaj pozostałą część masy. Na wierzchu umieść kruszonkę.

Obraz

6. Sernik piecz przez godzinę (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także