Sernik z Raffaello i Ferrero Rocher

Sernik z kulkami to nasza najnowsza miłość ❤️ Jest mega smaczny, bardzo prosty w przygotowaniu i do tego genialnie się prezentuje. Prawdziwy sztos!
Masę sernikową przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Pełnoziarniste pancakes z mąki własnej roboty
Składniki:
PorcjeMasa
- 1 kg twaróg mielony
- 3 szt. jajka
- 6 szt. żółtka
- 1/2 szkl. cukier
- 200 g śmietana 18%
Polewa
- 300 g czekolada gorzka
- 500 ml śmietanka 30% gorąca
Dodatki
- ok. 35 szt. ferrero rocher
- ok. 35 szt. raffaello
Spód
- 100 g masło roztopione
- 1 opakowanie ciastka owsiane
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od połączenia pokruszonych ciastek i roztopionego masła. Z powstałej mieszani uformuj spód ciasta i wstaw do lodówki.
- W międzyczasie przygotuj serową mieszankę w blenderze. W urządzeniu powinny znaleźć się: twaróg, śmietana, cukier, jajka i żółtka.
- Mieszankę z blendera przelej do formy do pieczenia. Następnie wrzuć połowę raffaello oraz ferrero rocher i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj polewę czekoladową, łącząc ze sobą gorzką czekoladę i gorącą śmietankę. Po ostudzeniu sernika rozprowadź polewę na serniku.
- Teraz ułóż pionowe rzędy z raffaello i ferrero rocher. Po czym wstaw do lodówki do schłodzenia.
- Smacznego!
Komentarze