PrzepisDeserySernik z Raffaello i Ferrero Rocher

Sernik z Raffaello i Ferrero Rocher

Sernik z Raffaello i Ferrero Rocher
Pyszności
16.01.2021 17:00, aktualizacja: 22.01.2021 13:50

Sernik z kulkami to nasza najnowsza miłość ❤️  Jest mega smaczny, bardzo prosty w przygotowaniu i do tego genialnie się prezentuje. Prawdziwy sztos!

Masę sernikową przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Masa

  1. 1 kg twaróg mielony
  2. 3 szt. jajka
  3. 6 szt. żółtka
  4. 1/2 szkl. cukier
  5. 200 g śmietana 18%

Polewa

  1. 300 g czekolada gorzka
  2. 500 ml śmietanka 30% gorąca

Dodatki

  1. ok. 35 szt. ferrero rocher
  2. ok. 35 szt. raffaello

Spód

  1. 1 opakowanie ciastka owsiane
  2. 100 g masło roztopione

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia pokruszonych ciastek i roztopionego masła. Z powstałej mieszani uformuj spód ciasta i wstaw do lodówki.

Obraz

2. W międzyczasie przygotuj serową mieszankę w blenderze. W urządzeniu powinny znaleźć się: twaróg, śmietana, cukier, jajka i żółtka.

Obraz

3. Mieszankę z blendera przelej do formy do pieczenia. Następnie wrzuć połowę raffaello oraz ferrero rocher i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

4. W międzyczasie przygotuj polewę czekoladową, łącząc ze sobą gorzką czekoladę i gorącą śmietankę. Po ostudzeniu sernika rozprowadź polewę na serniku.

Obraz

5. Teraz ułóż pionowe rzędy z raffaello i ferrero rocher. Po czym wstaw do lodówki do schłodzenia.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także