Wirtualna Polska

Sernik z orzechami pekan

sernik z orzechami pekan

Sernik z orzechami pekan to gotowa receptura na udany wypiek dla całej rodziny. Wystarczy, że raz go skosztujesz, a od razu się w nim zakochasz!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Serowy deser na zimno z matchą

Sernik z orzechami pekan9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Sernik z orzechami pekan
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Spód
Masa serowa
Polewa z orzechami pekan
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Przy pomocy blendera przygotuj ciastka na spód sernika.
    Przy pomocy blendera przygotuj ciastka na spód sernika.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Teraz połącz je z bułką tartą, roztopionym masłem, brązowym cukrem i cynamonem. Powstałą mieszankę przełóż do formy i piecz przez 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Teraz połącz je z bułką tartą, roztopionym masłem, brązowym cukrem i cynamonem. Powstałą mieszankę przełóż do formy i piecz przez 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  3. Czas przygotować serową mieszankę. W tym celu połącz: ser twarogowy, biały i brązowy cukier, ekstrakt waniliowy, cynamon, mąkę kukurydzianą i śmietanę 18%. Na koniec dodaj pojedynczo trzy jajka.
    Czas przygotować serową mieszankę. W tym celu połącz: ser twarogowy, biały i brązowy cukier, ekstrakt waniliowy, cynamon, mąkę kukurydzianą i śmietanę 18%. Na koniec dodaj pojedynczo trzy jajka.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Umieść formę ze spodem w większym naczyniu i napełnij je wodą. Teraz rozprowadź bezpośrednio na spodzie serową mieszankę. Całość wstaw do piekarnika na godzinę (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Umieść formę ze spodem w większym naczyniu i napełnij je wodą. Teraz rozprowadź bezpośrednio na spodzie serową mieszankę. Całość wstaw do piekarnika na godzinę (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie połącz na palniku: masło, brązowy cukier, śmietankę 30%, ekstrakt waniliowy, cynamon i orzechy pekan. Gotuj na małym ogniu, do chwili aż mieszanka zgęstnieje.
    W międzyczasie połącz na palniku: masło, brązowy cukier, śmietankę 30%, ekstrakt waniliowy, cynamon i orzechy pekan. Gotuj na małym ogniu, do chwili aż mieszanka zgęstnieje.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Gotowy sernik udekoruj mieszanką z orzechami pekan. Smacznego!
    Gotowy sernik udekoruj mieszanką z orzechami pekan. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×