Sernik z truskawkami na zimno

Truskawkowe szaleństwo właśnie nas ogarnęło ? Dlatego dziś mamy dla Was przepis na pyszny sernik z truskawkami na zimno. Po prostu palce lizać! ❤️

Sernik z truskawkami na zimno12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Sernik z truskawkami na zimno
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Spód ciasta
Masa
Reszta składników

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze połącz ze sobą herbatniki kakaowe, cukier oraz roztopione masło. Z powstałej mieszanki stwórz spód i wstaw do lodówki na 15 minut (średnica formy 22 cm.)
    W blenderze połącz ze sobą herbatniki kakaowe, cukier oraz roztopione masło. Z powstałej mieszanki stwórz spód i wstaw do lodówki na 15 minut (średnica formy 22 cm.)
  2. Galaretkę gruszkową rozpuść w 3/4 szkl. gorącej wody i ostudź. Następnie zmiksuj ją stopniowo z serkiem homogenizowanym. Przelej do formy i chłodź przez godzinę.
    Galaretkę gruszkową rozpuść w 3/4 szkl. gorącej wody i ostudź. Następnie zmiksuj ją stopniowo z serkiem homogenizowanym. Przelej do formy i chłodź przez godzinę.
  3. Instrukcję wykorzystaj ponownie w przypadku galaretki cytrynowej.
    Instrukcję wykorzystaj ponownie w przypadku galaretki cytrynowej.
  4. Kiedy obie warstwy stężeją, na wierzchu ciasta ułóż truskawki. Następnie zalej całość truskawkową galaretką i chłodź przez 4 godziny.
    Kiedy obie warstwy stężeją, na wierzchu ciasta ułóż truskawki. Następnie zalej całość truskawkową galaretką i chłodź przez 4 godziny.
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×