Sernik z truskawkami na zimno

Porcje
12
Porcje
12
Składniki
Spód ciasta
Masa
Reszta składników
Sposób przygotowania
  1. W blenderze połącz ze sobą herbatniki kakaowe, cukier oraz roztopione masło. Z powstałej mieszanki stwórz spód i wstaw do lodówki na 15 minut (średnica formy 22 cm.)
  2. Galaretkę gruszkową rozpuść w 3/4 szkl. gorącej wody i ostudź. Następnie zmiksuj ją stopniowo z serkiem homogenizowanym. Przelej do formy i chłodź przez godzinę.
  3. Instrukcję wykorzystaj ponownie w przypadku galaretki cytrynowej.
  4. Kiedy obie warstwy stężeją, na wierzchu ciasta ułóż truskawki. Następnie zalej całość truskawkową galaretką i chłodź przez 4 godziny.
  5. Smacznego!
Sernik z truskawkami na zimno
Sernik z truskawkami na zimno

I w końcu doczekaliśmy się - truskawkowe szaleństwo rozpoczęte ❤️🍓😘 Z tej okazji przygotowaliśmy cudowny deser, który stanie się hitem nadchodzącego lata! ☀️ Wystarczy, że raz go skosztujcie, a wszystko stanie się jasne 😍

Opublikowany przez Pyszności Środa, 6 czerwca 2018