Sernik z cukinią – czegoś takiego jeszcze nie było!

Sernik kojarzy się nam zazwyczaj na słodko z owocami. A jak się okazuje można przygotować również wersję na słono. I to w fitowym wydaniu!



Na pewno chciałabyś skosztować sernik w takim formacie ?
Zobacz także: Kakaowe krówki domowej roboty dla juniora
Składniki:
Porcje- 400 g chudy twaróg
- 1/2 szkl. ser parmezan starty
- 1 szt. cukinia
- 2-3 szt. ząbki czosnku
- 3 szt. żółtka
- 1/3 szkl. świeży koperek posiekany
- 1 łyżka skórka z cytryny starta
- 1 szczypta sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Zetrzyj cukinię na tarce.
- Następnie połącz w misce zmielony twaróg, żółtka, parmezan i koperek.
- Nie zapomnij dodać również: skórkę z cytryny, czosnek oraz pieprz.
- Połącz mieszankę z wcześniej przygotowaną cukinią i umieść w formie do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze