Sernikowe brownie z malinami

Sernikowe brownie z malinami to idealna kombinacja, której nie można się oprzeć. Ślinka cieknie od samego patrzenia. Po prostu WOW!
Zobacz także: Deser neapolitański
Składniki:
PorcjeSernikowa warstwa
- 300 g ser twarogowy na sernik
- 1 łyżka mąka ziemniaczana
- 280 g serek mascarpone
- 1,5 łyżeczki ekstrakt waniliowy
- 80 g cukier opcjonalnie
- 2 szt. jajka
Dodatki
- 1 opakowanie maliny
Sposób przygotowania:
- W garnku na palniku połącz masło i czekoladę.
- W osobnej misce zmiksuj jajka i cukier. Po chwili zacznij dodawać ostudzoną czekoladę. Nie zapomnij również o soli i mące. Powstałą mieszankę przełóż do formy do pieczenia.
- W osobnej misce połącz serek mascarpone, serek twarogowy i jajka.
- Jako kolejne składniki dodaj: mąkę ziemniaczaną, ekstrakt waniliowy i opcjonalnie cukier (jeśli lubisz bardzo słodkie wypieki). W formie do pieczenia stwórz drugą warstwę.
- Na wierzchu umieść maliny. Wstaw ciasto do piekarnika na 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze