Serowa lasagne z kurczakiem

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Kurczak
Sos
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Podziel filet z kurczaka na mniejsze części. Następnie polej je oliwą z oliwek i dopraw: solą, słodką papryką, pieprzem, czosnkiem i cebulą granulowaną. Dokładnie wymieszaj.
  2. Podsmaż każdy kawałek kurczaka na patelni. Następnie rozdrobnij je na mniejsze kawałki.
  3. Czas przygotować sos. Na rozgrzanej patelni połącz boczek i masło. Po chwili dodaj mąkę i mleko.
  4. Nie zapomnij również o serku śmietankowym, mozzarelli i cheddarze. Na koniec dopraw solą oraz pieprzem.
  5. Na spodzie formy do pieczenia ułóż kawałki kurczaka. Następnie dodaj część serowej mieszanki, plastry makaronu i żółtego sera.
  6. Powtórz czynność dwukrotnie. Po czym wstaw lasagnę do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!