Serowa przekąska w chlebie tostowym

Czy z chleba tostowego można przygotować przekąskę? Jak się okazuje, jak najbardziej tak. Szczegóły znajdziesz poniżej.
Składniki:
Porcje- 1 opakowanie chleb tostowy
- 14 szt. ser mini babybel
- 40 g mąka
- 50 ml woda
- 400 g parmezan
- 1,5 łyżeczki czosnek w proszku
- 1 łyżeczka pieprz
- 1/4 szkl. pietruszka posiekana
Sposób przygotowania:
- Rozwałkuj chleb tostowy. Z każdej kromki wytnij koło.
- Na każdym kółku ułóż serek.
- Przy pomocy mąki i wody stwórz mieszankę i rozprowadź ją dookoła serka.
- Przykryj drugim kółkiem z chleba tostowego. Dokładnie połącz brzegi.
- Wrzuć serowe przekąski do rozgrzanego oleju i smaż przez chwilę.
- W misce połącz ze sobą parmezan, czosnek w proszku, pieprz i pietruszkę. Dokładnie wymieszaj.
- Obtocz każdy kawałek w powstałej mieszance.
- Gotowe przekąski podawaj z ulubionym sosem.
Komentarze