Serowe klopsiki na warzywnym makaronie

Porcje
3
Porcje
3
Składniki
Makaron z pietruszki
Klopsiki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania klopsików. W tym celu połącz: mięso mielone, czosnek, sól, pieprz, parmezan, bułkę tartą, jajka, mleko i natkę pietruszki.
  2. Z powstałej mieszanki stwórz klopsiki i umieść w środku kawałek żółtego sera.
  3. Podsmaż klopsiki na patelni. Po chwili dodaj passatę pomidorową, zioła prowansalskie, pieprz oraz sól.
  4. W międzyczasie zoodluj korzeń pietruszki. Powstały makaron przełóż do formy, polej oliwą z oliwek i dopraw przy pomocy soli oraz pieprzu.
  5. Na warzywnym makaronie ułóż klopsiki i posyp parmezanem. Tak przygotowane danie wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!