Makaronożercy dzisiaj przychodzimy z czymś specjalnym ? Takim pysznościom nie będziecie w stanie powiedzieć „NIE” ❤️
Składniki:
PorcjeSzpinakowa mieszanka
Serowa posypka
- 1/2 szkl. bułka tarta
- 1/2 szkl. parmezan
- 1 łyżka oliwa z oliwek
Sos
- 2 łyżki mąka pszenna
- 250 ml mleko
- 3 łyżki mascarpone
- 1/2 łyżeczki gałka muszkatałowa
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 łyżeczka sól
Pozostałe składniki
- 300 g makaron muszle ugotowany
- 1/3 szkl. mozzarella
- migdały płatki, do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Zacznij od przygotowania szpinakowej mieszanki. W misce połącz ze sobą ricottę, szpinak i parmezan.
- Następnie dodaj jajko, czosnek, gałkę muszkatałową, pieprz oraz sól. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. I gotowe!
- W kolejnej misce połącz ze sobą bułkę tartą, parmezan oraz oliwę z oliwek. Odstaw na bok.
- Na rozgrzaną patelnię wrzuć mąkę pszenną. Po chwili dodaj mleko, mascarpone, gałkę muszkatałową, pieprz oraz sól.
- Ugotowane muszle nafaszeruj szpinakową mieszanką. Następnie polej je serową mieszanką.
- Zapiekaj makaron przez 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Następnie posyp całość mozzarellą i wcześniej przygotowaną posypką serową. Ponownie wstaw do piekarnika (10-15 minut, temp. 190 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Serowe muszle ze szpinakiemMakaronów nigdy dość!❤️😋🍝Przepis na muszle w nowym wydaniu 👉 https://pysznosci.pl/223721
Posted by Pyszności on Saturday, July 7, 2018