Serowe muszle ze szpinakiem

Porcje
5
Porcje
5
Składniki
Szpinakowa mieszanka
Serowa posypka
Sos
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Zacznij od przygotowania szpinakowej mieszanki. W misce połącz ze sobą ricottę, szpinak i parmezan.
  2. Następnie dodaj jajko, czosnek, gałkę muszkatałową, pieprz oraz sól. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. I gotowe!
  3. W kolejnej misce połącz ze sobą bułkę tartą, parmezan oraz oliwę z oliwek. Odstaw na bok.
  4. Na rozgrzaną patelnię wrzuć mąkę pszenną. Po chwili dodaj mleko, mascarpone, gałkę muszkatałową, pieprz oraz sól.
  5. Ugotowane muszle nafaszeruj szpinakową mieszanką. Następnie polej je serową mieszanką.
  6. Zapiekaj makaron przez 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Następnie posyp całość mozzarellą i wcześniej przygotowaną posypką serową. Ponownie wstaw do piekarnika (10-15 minut, temp. 190 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!