PrzepisDeserySerowy makowiec z borówkami

Serowy makowiec z borówkami

Serowy makowiec z borówkami
Pyszności
16.06.2021 17:00, aktualizacja: 17.06.2021 13:56

Serowy makowiec z borówkami i niebieską galaretką skradł nasze serca od pierwszego kęsa. To po prostu idealna kombinacja smakowa, której nie możesz przegapić! Ślinka cieknie od samego patrzenia 🍰😍

Nasze ciasto przygotowaliśmy przy pomocy robota kuchennego marki Philips.

Składniki:

  1. 1,5 szkl. mąka
  2. 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  3. 1 szkl. mak
  4. 1 szkl. cukier
  5. 200 g masło
  6. 250 g ser z wiaderka do serników
  7. 4 szt. jajka
  8. 1,5 łyżeczki ekstrakt waniliowy
  9. 300 g borówki
  10. 3 szt. galaretka niebieska
  11. 800 ml wrzątek

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia mąki i proszku do pieczenia.

Makowiec - Pyszności
Makowiec - Pyszności

2. Następnie połącz w robocie kuchennym miękkie masło oraz cukier.

Obraz

3. Jako kolejny składnik dodaj do urządzenia twaróg oraz jajka.

Przygotowanie makowca - Pyszności
Przygotowanie makowca - Pyszności

4. Do mieszanki nie zapomnij dodać również ekstraktu waniliowego, mieszanki z mąki oraz maku. Następnie przełóż miks do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Na upieczonym i ostudzonym cieście rozsyp borówki. Następnie zalej tężejącą galaretką. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na 2 godziny.

Obraz

6. Ciasto przed podaniem udekoruj według upodobania. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także