Serowy makowiec z borówkami

serowy makowiec z borówkami

Serowy makowiec z borówkami i niebieską galaretką skradł nasze serca od pierwszego kęsa. To po prostu idealna kombinacja smakowa, której nie możesz przegapić! Ślinka cieknie od samego patrzenia 🍰😍

Nasze ciasto przygotowaliśmy przy pomocy robota kuchennego marki Philips.

Zobacz także: Placki ziemniaczane z kurczakiem

 

Serowy makowiec z borówkami9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Serowy makowiec z borówkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od połączenia mąki i proszku do pieczenia.
    Cały proces rozpocznij od połączenia mąki i proszku do pieczenia.
  2. Następnie połącz w robocie kuchennym miękkie masło oraz cukier.
    Następnie połącz w robocie kuchennym miękkie masło oraz cukier.
  3. Jako kolejny składnik dodaj do urządzenia twaróg oraz jajka.
    Jako kolejny składnik dodaj do urządzenia twaróg oraz jajka.
  4. Do mieszanki nie zapomnij dodać również ekstraktu waniliowego, mieszanki z mąki oraz maku. Następnie przełóż miks do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Do mieszanki nie zapomnij dodać również ekstraktu waniliowego, mieszanki z mąki oraz maku. Następnie przełóż miks do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. Na upieczonym i ostudzonym cieście rozsyp borówki. Następnie zalej tężejącą galaretką. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na 2 godziny.
    Na upieczonym i ostudzonym cieście rozsyp borówki. Następnie zalej tężejącą galaretką. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na 2 godziny.
  6. Ciasto przed podaniem udekoruj według upodobania. Smacznego!
    Ciasto przed podaniem udekoruj według upodobania. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×