Serowy makowiec z borówkami

Serowy makowiec z borówkami i niebieską galaretką skradł nasze serca od pierwszego kęsa. To po prostu idealna kombinacja smakowa, której nie możesz przegapić! Ślinka cieknie od samego patrzenia 🍰😍
Nasze ciasto przygotowaliśmy przy pomocy robota kuchennego marki Philips.
Zobacz także: Placki ziemniaczane z kurczakiem
Składniki:
Porcje- 1,5 szkl. mąka
- 2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szkl. cukier
- 200 g masło
- 250 g ser z wiaderka do serników
- 4 szt. jajka
- 1,5 łyżeczki ekstrakt waniliowy
- 300 g borówki
- 3 szt. galaretka niebieska
- 800 ml wrzątek
- 1 szkl. mak
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od połączenia mąki i proszku do pieczenia.
- Następnie połącz w robocie kuchennym miękkie masło oraz cukier.
- Jako kolejny składnik dodaj do urządzenia twaróg oraz jajka.
- Do mieszanki nie zapomnij dodać również ekstraktu waniliowego, mieszanki z mąki oraz maku. Następnie przełóż miks do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Na upieczonym i ostudzonym cieście rozsyp borówki. Następnie zalej tężejącą galaretką. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na 2 godziny.
- Ciasto przed podaniem udekoruj według upodobania. Smacznego!
Komentarze