PrzepisShakshuka z zoodlowaną cukinią

Shakshuka z zoodlowaną cukinią

Shakshuka z zoodlowaną cukinią
Pyszności
17.05.2020 17:00, aktualizacja: 18.03.2024 10:29

Shakshuka z zoodlowaną cukinią totalnie zawróciła nam w głowie. Nie dość, że całe danie przygotujesz na jednej patelni, to jeszcze zrobisz to w mgnieniu oka! Takie kombinacje lubimy najbardziej, a Ty?

Nasza cukinia nabrała ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

  1. 4 łyżki olej roślinny
  2. 1 szt. cebula
  3. 1/2 szt. cukinia
  4. 4 szt. jajka
  5. 2 łyżeczki koncentrat pomidorowy
  6. 1 szt. czerwona papryka
  7. 800 g pomidory krojone
  8. 1-2 ząbki czosnek
  9. 1 łyżka słodka papryka
  10. 1 łyżeczka kmin rzymski
  11. 1 łyżka suszone oregano
  12. 1,5 łyżeczki sól
  13. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni połącz cebulę i czerwoną paprykę.

Obraz

2. Następnie dodaj krojone pomidory, koncentrat pomidorowy i czosnek.

Obraz

3. Nie zapomnij także o przyprawach. Na Twojej patelni powinny znaleźć się: słodka papryka, suszone oregano oraz kmin rzymski.

Przygotowanie shakshuki - Pyszności
Przygotowanie shakshuki - Pyszności

4. Czas dodać cukinię. Aby nadać jej ciekawych kształtów użyj Zoodlera. Następnie stwórz z warzywa gniazdka.

Obraz

5. Dodaj po jajku i dopraw solą oraz pieprzem. Duś pod przykryciem przez 10 minut.

Obraz

6. I to wszystko. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także