PrzepisSałatkiŚledź z zoodlowaną marchewką

Śledź z zoodlowaną marchewką

Śledź z zoodlowaną marchewką
Pyszności
14.12.2020 17:00, aktualizacja: 15.12.2020 14:32

Śledź z zoodlowaną marchewką musi pojawić się na świątecznym stole. Skąd to wiemy? Sami nie potrafimy się mu oprzeć. Po prostu palce lizać!

Marchewkę przygotowaliśmy przy pomocy Zoodlera marki Philips.

Składniki:

  1. 400 g solone śledzie a`la Matjas
  2. 3 szt. cebula
  3. 2 szt. liście laurowe
  4. 1/4 szkl. rodzynki
  5. 200 ml bulion
  6. 2-3 szt. marchewki
  7. 2 łyżki koncentrat pomidorowy
  8. 4 łyżki olej roślinny
  9. 2 łyżki cukier
  10. 1 łyżeczka sól
  11. 1/2 łyżeczki pieprz
  12. 1-2 ząbki czosnek
  13. kilka szt. ziele angielskie;

Sposób przygotowania:

1. Mocz śledzie w wodzie przez 6 godzin (co 2 godziny wymień wodę). Następnie podziel je na mniejsze kawałki.

Obraz

2. Przygotuj marchewki w Zoodlerze.

Obraz

3. Następnie połącz na patelni: cebule, marchewki i koncentrat pomidorowy.

Obraz

4. Jako kolejne składniki dodaj: cukier, czosnek, ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz, bulion i rodzynki. Gotuj ok. 20 minut.

Obraz

5. Następnie połącz mieszankę ze śledziem.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także