Serowo-czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Tym razem mamy dla Was ślimaczki z ciasta francuskiego w serowo-czekoladowym wydaniu. Po prostu palce lizać!



O naszej kombinacji nie da się łatwo zapomnieć, dlatego już teraz musisz poznać całą recepturę ?
Zobacz także: Sernik creme brulee
Składniki:
Porcje- 130 g mascarpone
- 130 g ricotta
- 1/4 szkl. cukier puder
- 1/4 szkl. dropsy czekoladowe
- 1/2 łyżeczki cynamon
- 2 szt. ciasto francuskie
- 2 łyżki bita śmietana
- 1 szt. jajko
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą: mascarpone, ricottę, cukier puder, czekoladowe dropsy oraz cynamon.
- Jako kolejny składnik dodaj bitą śmietanę. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
- Umieść farsz na cieście francuskim i zwiń w rulon.
- Następnie z dwóch ciast francuskich uformuj ślimaka. Posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Gotowy wypiek posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Komentarze