in ,

Serowo-czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Tym razem mamy dla Was ślimaczki z ciasta francuskiego w serowo-czekoladowym wydaniu. Po prostu palce lizać!

Naturalne środki czystości, które możesz znaleźć w kuchni
Naturalne środki czystości, które możesz znaleźć w kuchni

Jeśli środki czystości do kuchni, to tylko te naturaln...

O naszej kombinacji nie da się łatwo zapomnieć, dlatego już teraz musisz poznać całą recepturę 👍

Zobacz także: Sernik creme brulee

Serowo-czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiego
Serowo-czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiego
10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą: mascarpone, ricottę, cukier puder, czekoladowe dropsy oraz cynamon.
    W misce połącz ze sobą: mascarpone, ricottę, cukier puder, czekoladowe dropsy oraz cynamon.
  2. Jako kolejny składnik dodaj bitą śmietanę. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
    Jako kolejny składnik dodaj bitą śmietanę. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  3. Umieść farsz na cieście francuskim i zwiń w rulon.
    Umieść farsz na cieście francuskim i zwiń w rulon.
  4. Następnie z dwóch ciast francuskich uformuj ślimaka. Posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Następnie z dwóch ciast francuskich uformuj ślimaka. Posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  5. Gotowy wypiek posyp cukrem pudrem. Smacznego!
    Gotowy wypiek posyp cukrem pudrem. Smacznego!