Wirtualna Polska

Serowo-czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Serowo-czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Tym razem mamy dla Was ślimaczki z ciasta francuskiego w serowo-czekoladowym wydaniu. Po prostu palce lizać!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

O naszej kombinacji nie da się łatwo zapomnieć, dlatego już teraz musisz poznać całą recepturę ?

Zobacz także: Sernik creme brulee

Serowo-czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiego10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Frania
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Serowo-czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiego
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą: mascarpone, ricottę, cukier puder, czekoladowe dropsy oraz cynamon.
    W misce połącz ze sobą: mascarpone, ricottę, cukier puder, czekoladowe dropsy oraz cynamon.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Jako kolejny składnik dodaj bitą śmietanę. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
    Jako kolejny składnik dodaj bitą śmietanę. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  3. Umieść farsz na cieście francuskim i zwiń w rulon.
    Umieść farsz na cieście francuskim i zwiń w rulon.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Następnie z dwóch ciast francuskich uformuj ślimaka. Posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Następnie z dwóch ciast francuskich uformuj ślimaka. Posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  5. Gotowy wypiek posyp cukrem pudrem. Smacznego!
    Gotowy wypiek posyp cukrem pudrem. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×