PrzepisSerowo-czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Serowo-czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Serowo-czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiego
Frania
10.05.2019 12:00, aktualizacja: 10.05.2019 13:10

Tym razem mamy dla Was ślimaczki z ciasta francuskiego w serowo-czekoladowym wydaniu. Po prostu palce lizać!

O naszej kombinacji nie da się łatwo zapomnieć, dlatego już teraz musisz poznać całą recepturę ?

Składniki:

  1. 130 g mascarpone
  2. 130 g ricotta
  3. 1/4 szkl. cukier puder
  4. 1/4 szkl. dropsy czekoladowe
  5. 1/2 łyżeczki cynamon
  6. 2 szt. ciasto francuskie
  7. 2 łyżki bita śmietana
  8. 1 szt. jajko

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: mascarpone, ricottę, cukier puder, czekoladowe dropsy oraz cynamon.

Obraz

2. Jako kolejny składnik dodaj bitą śmietanę. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obraz

3. Umieść farsz na cieście francuskim i zwiń w rulon.

Obraz

4. Następnie z dwóch ciast francuskich uformuj ślimaka. Posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Gotowy wypiek posyp cukrem pudrem. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także