Serowo-czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Porcje
10
Porcje
10
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W misce połącz ze sobą: mascarpone, ricottę, cukier puder, czekoladowe dropsy oraz cynamon.
  2. Jako kolejny składnik dodaj bitą śmietanę. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  3. Umieść farsz na cieście francuskim i zwiń w rulon.
  4. Następnie z dwóch ciast francuskich uformuj ślimaka. Posmaruj jajkiem i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  5. Gotowy wypiek posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Serowo-czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiego
Serowo-czekoladowy ślimak

Ser i czekolada stworzyły tak pyszną kombinację, że ciasto francuskie samo zwinęło się w ślimaka 👍😊PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/248344

Opublikowany przez Słodkości Wtorek, 16 kwietnia 2019