PrzepisPrzekąskiŚlimakowa pizza w trzech wersjach

Ślimakowa pizza w trzech wersjach

Ślimakowa pizza w trzech wersjach
Pyszności
26.04.2018 17:00, aktualizacja: 15.09.2023 15:11

Dzisiejsza propozycja sprawdzi się doskonale zarówno jako kolacja, jak i przekąska na imprezę. Co więcej, przygotowując jeden przepis, możesz stworzyć trzy warianty smakowe :) Czego chcieć więcej?

Składniki:

  1. 2 szt. spód do pizzy
  2. 400 g mozzarella
  3. 100 g boczek
  4. 100 g szynka gotowana
  5. 100 g mięso wołowe
  6. 1/4 szt. cebula podsmażona
  7. 20 g suszone pomidory
  8. 5 liści bazylia
  9. 30 g pieczarki podsmażone
  10. 30 g sos pomidorowy
Sposób przygotowania:

1. Połącz ze sobą dwa spody do ciasta. Następnie podziel je na 3 pasy i posyp mozzarellą.

Obraz

2. Na pierwszym pasie ułóż kawałki boczku i cebuli. Na drugim szynkę, pieczarki i bazylię. Zaś na trzecim wołowinę i suszone pomidory.

Obraz

3. Każdy pas zwiń w rulon i utwórz z niego ślimaka.

Obraz

4. Umieść ślimaki w blaszce do pieczenia. Rozprowadź na nich sos pomidorowy i posyp żółtym serem. Piecz w rozgrzanym piekarniku (temp. 200 stopni Celsjusza) przez 30 minut.

Obraz

5. I gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także