Śliwki na kruszonce

Sezon na śliwki w pełni. Stąd też przepis na śliwki na kruszonce, które sprawdzą się zarówno w formie deseru, jak i śniadania.



Zobacz także: Kotlety z indyka gotowane na parze
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 2 szkl. otręby owsiane
- 1 szkl. mąka migdałowa
- 1/3 szkl. syrop klonowy
- 1/3 szkl. olej kokosowy
- 1 łyżeczka cynamon
- 1 szczypta sól
Śliwki
- 5-6 szt. śliwki pluot
- 1/3 szkl. syrop klonowy
Dodatki
- 1/2 szkl. orzechy pistacjowe


Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą: otręby owsiane, mąkę migdałową, syrop klonowy...
- cynamon, olej kokosowy i sól. Dokładnie wymieszaj.
- Z powstałej mieszanki stwórz spód.
- Śliwki podziel na mniejsze kawałki. Następnie połącz je na patelni z syropem klonowym.
- Po czym przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu rozsyp orzechy pistacjowe.
- Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Smacznego!
Komentarze