PrzepisFitŚliwki na kruszonce

Śliwki na kruszonce

Śliwki na kruszonce
Pyszności
21.09.2019 12:00, aktualizacja: 24.09.2019 08:37

Sezon na śliwki w pełni. Stąd też przepis na śliwki na kruszonce, które sprawdzą się zarówno w formie deseru, jak i śniadania.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 2 szkl. otręby owsiane
  2. 1 szkl. mąka migdałowa
  3. 1/3 szkl. syrop klonowy
  4. 1/3 szkl. olej kokosowy
  5. 1 łyżeczka cynamon
  6. 1 szczypta sól

Śliwki

  1. 5-6 szt. śliwki pluot
  2. 1/3 szkl. syrop klonowy

Dodatki

  1. 1/2 szkl. orzechy pistacjowe

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: otręby owsiane, mąkę migdałową, syrop klonowy...

Obraz

2. cynamon, olej kokosowy i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Z powstałej mieszanki stwórz spód.

Obraz

4. Śliwki podziel na mniejsze kawałki. Następnie połącz je na patelni z syropem klonowym.

Obraz

5. Po czym przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu rozsyp orzechy pistacjowe.

Obraz

6. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także