Wirtualna Polska

Śliwki na kruszonce

śliwki na kruszonce

Sezon na śliwki w pełni. Stąd też przepis na śliwki na kruszonce, które sprawdzą się zarówno w formie deseru, jak i śniadania.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Kotlety z indyka gotowane na parze

Śliwki na kruszonce6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Śliwki na kruszonce
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Śliwki
Dodatki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą: otręby owsiane, mąkę migdałową, syrop klonowy...
    W misce połącz ze sobą: otręby owsiane, mąkę migdałową, syrop klonowy...
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. cynamon, olej kokosowy i sól. Dokładnie wymieszaj.
    cynamon, olej kokosowy i sól. Dokładnie wymieszaj.
  3. Z powstałej mieszanki stwórz spód.
    Z powstałej mieszanki stwórz spód.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Śliwki podziel na mniejsze kawałki. Następnie połącz je na patelni z syropem klonowym.
    Śliwki podziel na mniejsze kawałki. Następnie połącz je na patelni z syropem klonowym.
  5. Po czym przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu rozsyp orzechy pistacjowe.
    Po czym przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu rozsyp orzechy pistacjowe.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Smacznego!
    Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×