PrzepisDeseryPyszny krążek z ciasta francuskiego z czekoladą, owocami i migdałami

Pyszny krążek z ciasta francuskiego z czekoladą, owocami i migdałami

Pyszny krążek z ciasta francuskiego z czekoladą, owocami i migdałami
Pyszności
28.09.2016 17:00, aktualizacja: 01.06.2017 13:26

Szukasz inspiracji na ciekawy deser i chcesz zaskoczyć czymś swoją rodzinę lub znajomych? Doskonale, znajdujesz się w idealnym miejscu!

W tym artykule pokażę ci, jak przyrządzić pyszny krążek z ciasta francuskiego z czekoladą, owocami i migdałami. Wygląda cudownie, smakuje świetnie, a na dodatek starczy go dla kilku osób!

Wypróbuj, a pokochasz ten deser! Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 1 opak. ciasto francuskie
  2. 3 tabliczki czekolada mleczna roztopiona
  3. 1 tabliczka czekolada mleczna starta
  4. 1 szt. banan pokrojony w plastry
  5. 12 szt. truskawki
  6. 1 garść płatki migdałów
  7. 1 szt. jajko rozbite i rozmieszane
  8. cukier puder opcjonalnie
  9. polewa czekoladowa
Sposób przygotowania:
1. Rozwiń ciasto francuskie, a następnie SSpokrój je na 6 równych trójkątów.
2. Ułóż trójkąty na kształt gwiazdy, jak na poniższym zdjęciu:
3. Dokładnie nasmaruj ciasto roztopioną mleczną czekoladą.
4. Wokół środkowej obręczy rozsyp startą czekoladę, następnie rozłóż plastry banana, truskawki oraz posyp migdałami.
5. Zawiń trójkąty do środka obręczy.
6. Wierzch ciasta nasmaruj rozbitym i rozmieszanym jajkiem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 25 minut.
7. Po 25 minutach wyjmij krążek z piekarnika i pokrój go na trójkąty. Jeżeli masz ochotę, możesz posypać je z wierzchu cukrem pudrem i polać polewą czekoladową. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także