Słodki przekładaniec bez pieczenia

Słodkości to nasza ogromna słabość i doskonale o tym wiecie 🙂 Dziś po raz kolejny przychodzimy do Was z pomysłem na pyszny deser, który nie wymaga pieczenia. Tego nie możecie przegapić 🙂

Słodki przekładaniec bez pieczenia15
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Słodki przekładaniec bez pieczenia
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą część mleka, żółtka, dwa rodzaje mąki, cukier puder i cukier wanilinowy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą część mleka, żółtka, dwa rodzaje mąki, cukier puder i cukier wanilinowy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  2. Resztę mleka zagotuj, a po chwili dodaj do niego wcześniej przygotowaną mieszankę. Kiedy krem zgęstnieje, odstaw go na bok do ostudzenia.
    Resztę mleka zagotuj, a po chwili dodaj do niego wcześniej przygotowaną mieszankę. Kiedy krem zgęstnieje, odstaw go na bok do ostudzenia.
  3. Miękkie masło utrzyj w mikserze. Następnie zacznij dodawać przestudzony krem.
    Miękkie masło utrzyj w mikserze. Następnie zacznij dodawać przestudzony krem.
  4. 2/3 powstałej masy przełóż do miski. Pozostałą część połącz z masą kajmakową.
    2/3 powstałej masy przełóż do miski. Pozostałą część połącz z masą kajmakową.
  5. Do powstałej masy dodaj posiekane orzechy pekan. I dokładnie wymieszaj.
    Do powstałej masy dodaj posiekane orzechy pekan. I dokładnie wymieszaj.
  6. W formie ułóż pierwszą warstwę herbatników. Rozprowadź na niej część masy z kajmakiem i orzechami. Ponownie ułóż herbatniki.
    W formie ułóż pierwszą warstwę herbatników. Rozprowadź na niej część masy z kajmakiem i orzechami. Ponownie ułóż herbatniki.
  7. Następnie stwórz warstwę z powideł śliwkowych i kolejny poziom z części masy, którą wcześniej odłożyłaś.
    Następnie stwórz warstwę z powideł śliwkowych i kolejny poziom z części masy, którą wcześniej odłożyłaś.
  8. Stwórz kolejne warstwy w kolejności: herbatniki, masa z kajmakiem, herbatniki, biała masa. Deser chłodź min. 4 godziny.
    Stwórz kolejne warstwy w kolejności: herbatniki, masa z kajmakiem, herbatniki, biała masa. Deser chłodź min. 4 godziny.
  9. Gotowe ciasto udekoruj wiórkami kokosowymi i malinami. Smacznego!
    Gotowe ciasto udekoruj wiórkami kokosowymi i malinami. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×