słona tarta
Kategorie KolacjePrzepisy

Słona tarta półkrucha z bakłażanem

Tym razem przygotowaliśmy dla Was danie z bakłażanem. Będzie to pyszna słona tarta półkrucha, której nie sposób odmówić. Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia 👍

Zobacz także: Spaghetti bolognese w tradycyjnym wydaniu

Słona tarta półkrucha z bakłażanem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Słona tarta półkrucha z bakłażanem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od połączenia na stolnicy: mąki, masła, soli. Następnie dodaj jogurt naturalny, wodę i sok z cytryny.
    Cały proces rozpocznij od połączenia na stolnicy: mąki, masła, soli. Następnie dodaj jogurt naturalny, wodę i sok z cytryny.
  2. Z mieszanki uformuj ciasto. Owiń je folią spożywczą i wstaw na 15 minut do lodówki.
    Z mieszanki uformuj ciasto. Owiń je folią spożywczą i wstaw na 15 minut do lodówki.
  3. W międzyczasie podziel w pionowe słupki bakłażan.
    W międzyczasie podziel w pionowe słupki bakłażan.
  4. W misce umieść jajka, sól, pieprz, zioła prowansalskie, oliwę z oliwek i czosnek. Po połączeniu składników dodaj fetę i parmezan.
    W misce umieść jajka, sól, pieprz, zioła prowansalskie, oliwę z oliwek i czosnek. Po połączeniu składników dodaj fetę i parmezan.
  5. Rozwałkuj wcześniej przygotowaną tartę i umieść ją w formie. Na wierzchu ułóż słupki bakłażana, a pomiędzy kolejnymi kawałkami warzywa dodaj jajeczny farsz.
    Rozwałkuj wcześniej przygotowaną tartę i umieść ją w formie. Na wierzchu ułóż słupki bakłażana, a pomiędzy kolejnymi kawałkami warzywa dodaj jajeczny farsz.
  6. Zagnieć boki tarty do środka i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Zagnieć boki tarty do środka i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  7. I gotowe!
    I gotowe!
Tarta półkrucha z bakłażanem

Mieliśmy ochotę na tartę w słonym wydaniu i tak oto powstała nasza kombinacja z bakłażanem 🤩PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/268277

Publiée par Pyszności sur Lundi 4 novembre 2019