Słona tarta półkrucha z bakłażanem

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Ciasto
Dodatki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od połączenia na stolnicy: mąki, masła, soli. Następnie dodaj jogurt naturalny, wodę i sok z cytryny.
  2. Z mieszanki uformuj ciasto. Owiń je folią spożywczą i wstaw na 15 minut do lodówki.
  3. W międzyczasie podziel w pionowe słupki bakłażan.
  4. W misce umieść jajka, sól, pieprz, zioła prowansalskie, oliwę z oliwek i czosnek. Po połączeniu składników dodaj fetę i parmezan.
  5. Rozwałkuj wcześniej przygotowaną tartę i umieść ją w formie. Na wierzchu ułóż słupki bakłażana, a pomiędzy kolejnymi kawałkami warzywa dodaj jajeczny farsz.
  6. Zagnieć boki tarty do środka i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  7. I gotowe!
Słona tarta półkrucha z bakłażanem
Tarta półkrucha z bakłażanem

Mieliśmy ochotę na tartę w słonym wydaniu i tak oto powstała nasza kombinacja z bakłażanem 🤩PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/268277

Opublikowany przez Pyszności Poniedziałek, 4 listopada 2019