PrzepisPrzekąskiSmażony chleb z awokado, jajkiem, serem i szczypiorkiem

Smażony chleb z awokado, jajkiem, serem i szczypiorkiem

Smażony chleb z awokado, jajkiem, serem i szczypiorkiem
Pyszności
07.02.2017 17:06, aktualizacja: 01.06.2017 10:12

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie smażonego chleba z awokado, jajkiem, serem i szczypiorkiem.

Składniki:

  1. 1 szt. awokado
  2. 2 kromki chleb
  3. 2 łyżeczki masło
  4. 2 szt. jajka
  5. sól
  6. pieprz
  7. żółty ser starty
  8. szczypiorek posiekany
Sposób przygotowania:

1. Przekrój awokado na pół, pozbądź się pestki i skórki, a następnie pokrój je na 2 niezbyt grube plastry.

Obraz

2. Przyłóż plaster awokado do kromki chleba i wykrój dziurę w chlebie o tym samym rozmiarze co plaster awokado.

Obraz

3. Rozgrzej patelnię, a następnie włóż na nią masło. Kiedy się roztopi, włóż kromki chleba. Podsmażaj z obydwóch stron, aż chleb stanie się chrupiący. Następnie dodaj plastry awokado, a do każdej dziurki wbij po jednym jajku. Dopraw z wierzchu solą i pieprzem. Kiedy białko w jajkach się zetnie, posyp z wierzchu startym żółtym serem. Kiedy ser się roztopi, zdejmij patelnię z ognia.

Obraz

4. Kiedy białko w jajkach się zetnie, posyp z wierzchu startym żółtym serem. Kiedy ser się roztopi, zdejmij patelnię z ognia.

Obraz

5. Przełóż chleb na talerz i posyp go z wierzchu posiekanym szczypiorkiem.

Obraz
6. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także