Smażony chleb z awokado, jajkiem, serem i szczypiorkiem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie smażonego chleba z awokado, jajkiem, serem i szczypiorkiem.



Sposób przygotowania:
- Przekrój awokado na pół, pozbądź się pestki i skórki, a następnie pokrój je na 2 niezbyt grube plastry.
- Przyłóż plaster awokado do kromki chleba i wykrój dziurę w chlebie o tym samym rozmiarze co plaster awokado.
- Rozgrzej patelnię, a następnie włóż na nią masło. Kiedy się roztopi, włóż kromki chleba. Podsmażaj z obydwóch stron, aż chleb stanie się chrupiący. Następnie dodaj plastry awokado, a do każdej dziurki wbij po jednym jajku. Dopraw z wierzchu solą i pieprzem. Kiedy białko w jajkach się zetnie, posyp z wierzchu startym żółtym serem. Kiedy ser się roztopi, zdejmij patelnię z ognia.
- Kiedy białko w jajkach się zetnie, posyp z wierzchu startym żółtym serem. Kiedy ser się roztopi, zdejmij patelnię z ognia.
- Przełóż chleb na talerz i posyp go z wierzchu posiekanym szczypiorkiem.
- Smacznego!
Komentarze