Wirtualna Polska

Smażony chleb z awokado, jajkiem, serem i szczypiorkiem

Smażony chleb z awokado, jajkiem, serem i szczypiorkiem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie smażonego chleba z awokado, jajkiem, serem i szczypiorkiem.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Smażony chleb z awokado, jajkiem, serem i szczypiorkiem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Smażony chleb z awokado, jajkiem, serem i szczypiorkiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Przekrój awokado na pół, pozbądź się pestki i skórki, a następnie pokrój je na 2 niezbyt grube plastry.
    Przekrój awokado na pół, pozbądź się pestki i skórki, a następnie pokrój je na 2 niezbyt grube plastry.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Przyłóż plaster awokado do kromki chleba i wykrój dziurę w chlebie o tym samym rozmiarze co plaster awokado.
    Przyłóż plaster awokado do kromki chleba i wykrój dziurę w chlebie o tym samym rozmiarze co plaster awokado.
  3. Rozgrzej patelnię, a następnie włóż na nią masło. Kiedy się roztopi, włóż kromki chleba. Podsmażaj z obydwóch stron, aż chleb stanie się chrupiący. Następnie dodaj plastry awokado, a do każdej dziurki wbij po jednym jajku. Dopraw z wierzchu solą i pieprzem. Kiedy białko w jajkach się zetnie, posyp z wierzchu startym żółtym serem. Kiedy ser się roztopi, zdejmij patelnię z ognia.
    Rozgrzej patelnię, a następnie włóż na nią masło. Kiedy się roztopi, włóż kromki chleba. Podsmażaj z obydwóch stron, aż chleb stanie się chrupiący. Następnie dodaj plastry awokado, a do każdej dziurki wbij po jednym jajku. Dopraw z wierzchu solą i pieprzem. Kiedy białko w jajkach się zetnie, posyp z wierzchu startym żółtym serem. Kiedy ser się roztopi, zdejmij patelnię z ognia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Kiedy białko w jajkach się zetnie, posyp z wierzchu startym żółtym serem. Kiedy ser się roztopi, zdejmij patelnię z ognia.
    Kiedy białko w jajkach się zetnie, posyp z wierzchu startym żółtym serem. Kiedy ser się roztopi, zdejmij patelnię z ognia.
  5. Przełóż chleb na talerz i posyp go z wierzchu posiekanym szczypiorkiem.
    Przełóż chleb na talerz i posyp go z wierzchu posiekanym szczypiorkiem.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×